Pénzügyi tervezés folyamatának bemutatása és terv-tény összehasonlító elemzése egy multinacionális cég példáján keresztül

Kovács Dóra Magdolna (2020) Pénzügyi tervezés folyamatának bemutatása és terv-tény összehasonlító elemzése egy multinacionális cég példáján keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 18..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (269kB)
[thumbnail of Temavazlat-es-osszefoglalas.pdf] PDF
Temavazlat-es-osszefoglalas.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 18..

Download (522kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom témája a pénzügyi tervezés. Célom a dolgozattal, hogy bemutassam rövid elméleti bevezetés után a pénzügyi terv gyakorlati hasznát multinacionális környezetben. Kitérek a vállalatirányítási rendszerek fontosságára és működésére. Bemutatom a könyvelési dimenziókat, mely az összehasonlíthatóság és elemzés alapja. A dolgozat számottevő részében a konrét folyamatot mutatom be időrendben és összefüggéseiben. Majd az utolsó pont az összegzés előtt maga az elemzési folyamat. Feltevésem, hogy egy vállalkozásnak helyzeti előnyt jelenthet egy másikkal szemben a terv megléte és aktív használata a leírás közben forr ki. Az összegző részben olvasható a konklúzió, mi szerint a vállalat jól használja ki a tervezés adta lehetőségeket, továbbá megfogalmazok javaslattételt az ERP rendszerek egységesítésére és a kommunikáció javításával kapcsolatban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel (BA) Táv

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Urbanics Roxána
NEM RÉSZLETEZETT
Mestertanár, Pénzügy Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ERP rendszerek, VIR rendszerek, eltéréselemzés, pénzügyi kontrolling, pénzügyi tervezés, tervezés, vállalatirányítás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Dec. 05. 14:15
Utolsó módosítás: 2020. Dec. 05. 14:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet