A Magyar Telekom Nyrt. vagyoni-, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének értékelése

Kerdi Viktória Mária (2020) A Magyar Telekom Nyrt. vagyoni-, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének értékelése. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Kerdi Viktória Mária T890LL.pdf] PDF
Kerdi Viktória Mária T890LL.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 12..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási_kérelem_Kerdi_Viktória.pdf] PDF
Titkosítási_kérelem_Kerdi_Viktória.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (227kB)
[thumbnail of FOSZK_OF_Kerdi Viktória Mária_T890LL.pdf] PDF
FOSZK_OF_Kerdi Viktória Mária_T890LL.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 12..

Download (173kB)

Absztrakt (kivonat)

<p align="left"></p><p> </p><p> Szakdolgozatom célja a Magyar Telekom Nyrt. vagyoni, pénzügyi, és jövedelmezőségi </p><p></p><p> </p><p>helyzetének elemzése volt az elmúlt négy év vonatkozásában. </p><p> </p><p>Megállapíthatjuk, hogy a vállalkozás törekszik a folyamatos fejlődésre, és terjeszkedésre, ezt </p><p> </p><p>bizonyítják a vizsgált adatok is. Az eszközöknél megállapításra került, hogy a vállalkozás </p><p> </p><p>főképp befektetett eszközökkel rendelkezik, ez a tevékenységi köréből adódik hiszen a </p><p> </p><p>távközlési infrastruktúra fenntartása, működtetése eszköz igényes, ezen belül is az </p><p> </p><p>immateriális javak és a tárgyi eszközök aránya magas. A vállalkozás kevés pénzügyi </p><p> </p><p>eszközzel rendelkezik, ezek aránya a vizsgált időszakban pedig további csökkenést mutatott, </p><p> </p><p>értékpapírjai pedig nincsenek, ez befolyásolta a likviditási mutatók arányát. A forrásokon </p><p> </p><p>belül nem képez nagyobb céltartalékot, sőt az évek során csökkenti ennek arányát. A saját </p><p> </p><p>tőke növekedése tapasztalható, de a jegyzett tőke nem változott a vizsgált időszakban, nem </p><p> </p><p>történt tőkeemelés így nem ennek köszönhető a pozitív irányú növekedése a saját tőkének. A saját tőke növekedése és az ezzel párhuzamosan csökkenő kötelezettségek aránya azt mutatja </p><p> meg, hogy a vállalat egyre több mindent finanszíroz saját forrásból és csökken az idegen </p><p> </p><p>forrás használata. A vállalkozás az új projektek indítása és fejlesztése végett, nagyobb hitelt is vett fel azonban ez nem okozott eladósodottság közeli állapotot, az eredménye folyamatosan </p><p> </p><p></p><p>növekszik, az osztalékként fizetett összeg jelentősen nőtt az első vizsgált évhez képest. A </p><p> </p><p>Magyar Telekom Nyrt. vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének vizsgálata után </p><p> </p><p>megállapítható, hogy egy stabil, fejlődő, dinamikus, modern vállalkozás. A vállalat vezetése </p><p> </p><p>magasan képzett szakemberekből áll, akik minden esetben a problémák megoldását keresik, </p><p> </p><p>céljuk az, hogy lépést tartsanak a rohamosan fejlődő technológiai újításokkal és maximális </p><p> </p><p>kiszolgálják a felmerülő igényeket. </p><p><br></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balázsiné Dr. Farkas Katalin
Belső
főiskolai docens, Számvitel Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: cégtörténet, IFRS, internet, távközlési szolgáltatások, telekommunikáció
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Dec. 05. 14:13
Utolsó módosítás: 2021. Már. 29. 09:36

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet