Fenntartható szépségipar, avagy a kozmetikai vállalatok társadalmi felelősségvállalása

Horváth Aliza (2020) Fenntartható szépségipar, avagy a kozmetikai vállalatok társadalmi felelősségvállalása. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Fenntartható szépségipar.pdf] PDF
Fenntartható szépségipar.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BUDAPESTI GAZDASAGI EGYETEM.pdf] PDF
BUDAPESTI GAZDASAGI EGYETEM.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (503kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a fenntartható szépségipari törekvéseket, a kozmetikai vállalatok társadalmi felelősségvállalását mutatom be. A jelenleg fennálló globális problémák súlyossága már sokkal szigorúbb szabályozást indokolna, ezért tartom fontosnak, hogy a vállalatoknak ne csak a törvények betartása legyen a célja, hanem ennél több is, kialakítani egy fenntartható üzleti működést, mely elősegíti a problémák mérséklését. Mivel óriási a nagyvállalatok felelőssége és befolyása, így azt gondolom, hogy jogosan várhatjuk el, hogy ők is kivegyék a részüket ezekből a kezdeményezésekből, főleg azért is, mert a környezeti problémák okozói is. A szakdolgozati kutatásomban is bizonyítom, hogy a vállalat által bevezetett környezetvédelmi intézkedések által nem csak a bolygónk állapotának javulásához járulnak hozzá, de a fogyasztók is szívesebben vásárolják majd a termékeiket, ezáltal növelhetik a profitjukat. A dolgozatom több fő részből és fejezetből áll. Az első néhány fejezetben, a szakirodalmi áttekintés részeként a globális problémákat, a fenntartható fejlődést, valamint a vállalati társadalmi felelősségvállalás elméletét mutatom be. A következő részben három vezető szépségipari vállalatot mutatok be, akik kiterjedt vállalati társadalmi felelősségvállalási programmal rendelkeznek. A dolgozat végén a saját kvantitatív, illetve kvalitatív kutatásomat ismertetem. A vállalatok bemutatása során három multinacionális vállalat társadalmi felelősségvállalási programját ismertettem. Úgy vélem, hogy mindhárom cég sokat tesz azért, hogy egy élhető jövőt teremtsen, így példaként szolgálhatnak más vállalatok számára is. A termékek gyártásától kezdve a disztribúcióján át végig arra törekednek, hogy minél kisebb legyen a környezeti hatásuk, de társadalmi problémák segítésében is részt vállalnak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Gazdaságtan Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi gazdálkodás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bartáné dr. Muharay Irén
NEM RÉSZLETEZETT
óraadó tanár, Nemzetközi Gazdaságtan Tanszék, KKK
Czipó Ráhel
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: CSR, fenntartható fejlődés, fenntarthatóság, kozmetikai cikkek, környezettudatosság, szépségipar, vállalati felelősség
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Nov. 29. 19:45
Utolsó módosítás: 2021. Már. 18. 16:44

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet