A viselkedéstechnikai elemek változatai különféle kultúrákban és országcsoportoknál, Törökország - Franciaország

Boud Daniella (2020) A viselkedéstechnikai elemek változatai különféle kultúrákban és országcsoportoknál, Törökország - Franciaország. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Boud Daniella - Szakdolgozat.pdf] PDF
Boud Daniella - Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Nyilatkozat a szakdolgozat státuszáról.pdf] PDF
Nyilatkozat a szakdolgozat státuszáról.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (622kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom megírásának előzményeihez hozzátartozik a viselkedéskultúra iránti passzióm. Ebből kifolyólag egyértelművé vált számomra, hogy ehhez köthető témából kezdem meg a szakdolgozatom megírását. Köszönhetően annak, hogy jártam már Franciaországban és volt alkalmam megfigyelni a francia emberek viselkedési szokásait, így az egyik ország mindenképp ez lett. A másik ország kiválasztásában az egyik főbb szempont az volt, hogy mind a viselkedéskultúra, gasztronómia, öltözködési szokások, nemzeti ünnepek eltérjenek Franciaországétól. Mindig is érdekelt az iszlám vallás, és mivel Törökországban a lakosság nagyobb része muszlim emberekből tevődik össze így erre esett a választásom. Ahogy kezdtem kutatni az országokkal kapcsolatban, megfogalmazódott bennem, hogy milyen kutatásokat szeretnék elvégezni. Az alábbi témákkal kapcsolatban végeztem el a kutatásom: ·       Mennyire tartja fenn a fiatalabb generáció a maradibb viselkedéstechnikai elemeket napjainkban Törökországban? ·       Mennyire valósulnak meg a török nők jogai gyakorlatban? ·       Igazak-e a más országok által kialakított sztereotípiák Franciaországot tekintve? Ezeket az információkat egy kvalitatív kutatás során szereztem meg, interjúk által. Mindenképpen primer kutatást szerettem volna végezni, és olyan személyekkel, akik erősen kötődnek a két kultúra egyikéhez. Így a Törökországgal kapcsolatos kutatásom két török állampolgárral, míg a Franciaországgal kapcsolatos kutatásom egy kettős állampolgárral (magyar-francia), és egy magyar állampolgárral (aki erősen kötődik a francia kultúrához) végeztem el.  Befejezésképpen az interjúban kapott válaszokat elemezve következtetést vontam le.  

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi Tanulmányok

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bodnár László
NEM RÉSZLETEZETT
Mestertanár, Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék, KKK
Nagy Kata Hildegard
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Franciaország, Törökország, gasztronómia, kultúraközi kommunikáció, vallás, viselkedéskultúra, öltözködés, ünnepek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Nov. 29. 19:45
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 05. 15:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet