A viselkedéstechnikai elemek változatai különféle kultúrákban és országcsoportoknál, Törökország - Franciaország

Boud Daniella (2020) A viselkedéstechnikai elemek változatai különféle kultúrákban és országcsoportoknál, Törökország - Franciaország. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Boud Daniella - Szakdolgozat.pdf] PDF
Boud Daniella - Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Nyilatkozat a szakdolgozat státuszáról.pdf] PDF
Nyilatkozat a szakdolgozat státuszáról.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (622kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom megírásának előzményeihez hozzátartozik a viselkedéskultúra iránti passzióm. Ebből kifolyólag egyértelművé vált számomra, hogy ehhez köthető témából kezdem meg a szakdolgozatom megírását. Köszönhetően annak, hogy jártam már Franciaországban és volt alkalmam megfigyelni a francia emberek viselkedési szokásait, így az egyik ország mindenképp ez lett. A másik ország kiválasztásában az egyik főbb szempont az volt, hogy mind a viselkedéskultúra, gasztronómia, öltözködési szokások, nemzeti ünnepek eltérjenek Franciaországétól. Mindig is érdekelt az iszlám vallás, és mivel Törökországban a lakosság nagyobb része muszlim emberekből tevődik össze így erre esett a választásom. Ahogy kezdtem kutatni az országokkal kapcsolatban, megfogalmazódott bennem, hogy milyen kutatásokat szeretnék elvégezni. Az alábbi témákkal kapcsolatban végeztem el a kutatásom: ·       Mennyire tartja fenn a fiatalabb generáció a maradibb viselkedéstechnikai elemeket napjainkban Törökországban? ·       Mennyire valósulnak meg a török nők jogai gyakorlatban? ·       Igazak-e a más országok által kialakított sztereotípiák Franciaországot tekintve? Ezeket az információkat egy kvalitatív kutatás során szereztem meg, interjúk által. Mindenképpen primer kutatást szerettem volna végezni, és olyan személyekkel, akik erősen kötődnek a két kultúra egyikéhez. Így a Törökországgal kapcsolatos kutatásom két török állampolgárral, míg a Franciaországgal kapcsolatos kutatásom egy kettős állampolgárral (magyar-francia), és egy magyar állampolgárral (aki erősen kötődik a francia kultúrához) végeztem el.  Befejezésképpen az interjúban kapott válaszokat elemezve következtetést vontam le.  

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi Tanulmányok

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Franciaország, Törökország, gasztronómia, kultúraközi kommunikáció, vallás, viselkedéskultúra, öltözködés, ünnepek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Nov. 29. 19:45
Utolsó módosítás: 2022. Okt. 05. 15:13

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet