Tóth Barnabás Zsombor (2020) Just in time szemlélet az éttermi folyamatok szervezésében. Pénzügyi és Számviteli Kar.
PDF
Szakdolgozat_Tóth_Barnabás_SXNN0G.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
BA_TO_Tóth_Barnabás_Zsombor_SXNN0G.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (227kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban az éttermek jelenlegi árubeszerzési folyamatát mutatom be, illetve igyekszem egy általam lehetségesnek vélt árubeszerzési, készletgazdálkodási stratégiát beintegrálni az éttermi menedzsmentbe. Szeretném, ha a feltevésem bebizonyosodna, ezáltal akár csökkenteni lehetne, az éttermekben keletkező élelmiszer hulladékok mennyiségét. Ehhez azonban megkellet vizsgálnom a hazai élelmiszer hulladék csökkentésének lehetőségei az éttermi folyamatok megváltoztatásával. Kutatásom, és interjúm eredményeképpen rá kellet jönnöm, hogy az éttermekben keletkező élelmiszer hulladék nagy részéért nem az étterem a felelős, hanem mi vendégek, akik ott hagyjuk a rendelt ételt, ahelyett, hogy haza vinnénk magunkkal. Sok étterem ezért már van, hogy kérdezés nélkül elcsomagolja a megmaradt ételt.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Gazdaságinformatika Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, JIT, Just In Time, restaurante, suppply |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2020. Nov. 27. 04:44 |
Utolsó módosítás: | 2021. Már. 29. 11:17 |
Actions (login required)
Tétel nézet |