Új irodakoncepció hatása a teljesítményre egy magyar bank példáján

Csapó Csenge (2020) Új irodakoncepció hatása a teljesítményre egy magyar bank példáján. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Csapó Csenge_Szakdolgozat_2020.pdf] PDF
Csapó Csenge_Szakdolgozat_2020.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 13..

Download (1MB)
[thumbnail of titkosítási kérelem_Csapó Csenge.pdf] PDF
titkosítási kérelem_Csapó Csenge.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (172kB)
[thumbnail of BA_TO_Csapó_Csenge_W58U49.pdf] PDF
BA_TO_Csapó_Csenge_W58U49.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 13..

Download (159kB)

Absztrakt (kivonat)

<p></p><p>Egy egész szervezetet érintő változtatás mindig nagy kihívás és sok kockázattal jár. Nincs ez másképp akkor sem, ha egy iroda átalakításáról beszélünk. Ebből adódóan dolgozatom fő célja az, hogy megvizsgáljam milyen hatással van a munkavállalók teljesítményére és elégedettségére.</p><p><span>A kutatási kérdésem megválaszolásához a szakirodalmi áttekintést a motiváció szempontjából közelítem meg, majd kitérek a teljesítménnyel való kapcsolatra is. </span></p><p><span></span></p><p>A következő fejezetben a változások szempontjából közelítem meg a témát, kezdve a változás menedzsmenttel hiszen egy irodaház átalakítása maga is egy nagy változás a szervezet életében. Így jutunk el szervezetfejlesztés tudományához, hiszen a szervezetfejlesztés egy hosszabb távú, a teljes szervezetre kiható fejlesztési és változási folyamat. A folyamatos változások mellett egy szervezetnek lépést kell tartania. Célja, hogy kialakítsa a megfelelő értékrendet és magatartásmintákat, amelyek stratégiai szempontból kedvezők.</p> <p>Szintén a változások tükrében a munkahelyi fizikai környezet kialakítását, mint a dolgozat fő témáját körül jártam. Elsőként a Google egyik leghíresebb kutatását mutatom be, amelynek keretein belül több mint 100 csoportot vizsgáltak meg, hogy rájöjjenek, mi az, ami igazán hatékonnyá tesz egy csoportot. 5 kulcs elemet határoztak meg a vizsgálat eredményeként. Majd hazai viszonylatban mértem fel, hogy a cégek hogyan alakítják ki irodaházaikat, hogy azok vonzók legyenek, és megfeleljenek a munkavállalók igényeinek, illetve, hogy a haza szakértők miket tartanak a legfontosabb jellemzőknek, amikkel egy modern irodának rendelkeznie kell. Valamint, hogy milyen az együttműködő munkastílus, mik lehetnek ennek előnyei és hátrányai.</p> <p> Ezután a kutatási módszert és ennek részleteit ismertetem, majd pedig a banknál végzett felújítás menetét, jellemzőit és fő céljait írom le. Ezután a kutatás eredményeit ismertetem, amiből kiderül, hogy milyen kérdésekből állt a kérdőív, melyik kérdésre milyen megoszlás szerint válaszoltak a kitöltők, mik a legkritikusabb és a legpozitívabb hozadékok a felújítást követően. Ebből pedig</p> <p>megállapítható, hogy alapvetően jó hatással van a munkavállalók teljesítményére az új irodakoncepció, de természetesen vannak bizonyos elemek, amelyek változtatást igényelnek.</p><br>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Emberi Erőforrások

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Mosolygó-Kiss Ágnes
Belső
egyetemi tanársegéd, Menedzsment Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: motiváció, munkakörnyezet, szervezetfejlesztés, szervezeti kultúra, teljesítmény, változásmenedzsment
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Nov. 27. 04:31
Utolsó módosítás: 2021. Már. 29. 10:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet