A vállalkozás vagyoni-, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének értékelése több év beszámolói alapján

Gyolcsos Hajnalka (2020) A vállalkozás vagyoni-, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének értékelése több év beszámolói alapján. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Gyolcsos Hajnalka_C2IJ3W_FOSZK_.pdf] PDF
Gyolcsos Hajnalka_C2IJ3W_FOSZK_.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of FOSZK_OF_Gyolcsos_Hajnalka_C2IJ3W.pdf] PDF
FOSZK_OF_Gyolcsos_Hajnalka_C2IJ3W.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (309kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom célja az volt, hogybemutassam 2016-2018-ig terjedő időszakra a Media Markt Saturn HoldingMagyarország Kft. eszközei, forrásai, bevételei, költség és ráfordításaimennyiben változtak, a nagyobb változás okait, illetve a pénzügyi mutatók értékét,azok kiértékelését.  A dolgozatom megírása során egyértelművé vált,hogy mennyire fontos a beszámoló elkészítése a vállalkozások számára. Abeszámoló fontos információt nyújt a társaságok részére a tevékenységükről,gazdasági helyzetükről és annak változásairól.  A társaság vagyoni, pénzügyi helyzete stabil,melyet alátámaszt a mérleg elemzése a 3. fejezetben. A mérleg adataibóllátható, hogy az eszközök állománya 2016-ról 2018-ra növekedett. Az eszközöktöbb mint 50%-át befektetett pénzügyi eszközök tették ki. A növekedés a tartósrészesedés növekedésével magyarázható a kapcsolt vállalkozásokban. A források szerkezet elemzése megmutatta, hogya vállalkozás nem rendelkezik hosszú lejáratú kötelezettségekkel, az idegentőkét a rövid lejáratú kötelezettségek teszik ki.  A társaság megfelelő működését mutatja akövetkező fejezet, ahol a pénzügyik mutatók alapján elemeztem a vállalateredményességét. A vállalkozásnak nincsenek likviditási problémái.  Az 5. fejezetben az eredmény-kimutatástelemeztem. A mérleg szerinti eredmény a vizsgált években pozitív volt. Az üzemitevékenység eredménye 2016-ról 2018-ra növekedett. A növekedés a bevételeknövekedésének volt köszönhető. Összegezve az eddigieket a Media Markt SaturnHolding Magyarország Kft. egy folyamatosan fejlődő társaság, melynek nagyelőnye, hogy hitel igénybevétele nélküli működés, a munkájukat jól végző,összeszokott alkalmazottak, valamint a jól jövedelmező tevékenység kialakítása.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: beszámoló(k) értékelése, jövedelmezőség elemzése, kereskedelem, Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft., vagyoni helyzet
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Nov. 27. 04:29
Utolsó módosítás: 2021. Már. 29. 09:39

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet