A projektfinanszírozás sajátosságai egy megvalósult projekt példáján keresztül

Hammer-Koplányi Petra (2020) A projektfinanszírozás sajátosságai egy megvalósult projekt példáján keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of szakdolgozatZYMW9P.pdf] PDF
szakdolgozatZYMW9P.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 12..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosításikérelem_Hammer-Koplányi_Petra_ZYMW9P.pdf] PDF
Titkosításikérelem_Hammer-Koplányi_Petra_ZYMW9P.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (262kB)
[thumbnail of BA_TO_Hammer-Koplányi_Petra_ZYMW9P.pdf] PDF
BA_TO_Hammer-Koplányi_Petra_ZYMW9P.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 12..

Download (239kB)

Absztrakt (kivonat)

<p></p><p>2012 óta dolgozom a Telenor Magyarország Zrt.-nél, mint értékesítő kolléga. Először partneri hálózatban kezdtem a pályafutásom, majd 2015-től saját tulajdonú üzletben folytattam az értékesítést.</p> <p>Véleményem szerint egy szervezeti átalakítás (hiába, hogy nem érintette az üzletben dolgozó kollégákat), az egész vállalat működésére gyökeresen kihat.</p> <p>Dolgozatomban a Telenor egyik legmérvadóbb változását mutatom be projektfinanszírozási oldalról. A Telenor béren kívüli juttatásainak megváltoztatását és az ehhez vezető okokat elemzem.</p> <p>Azt gondolom, hogy egy cég sikerességét sok tényező befolyásolja. Egy vállalat működésére a külső és belső tényezők egyformán hatással vannak. Egy cég sikerességét ezeknek a fent említett hatásoknak a pontos összhangba hozása határozza meg, mely a legtöbb vállalat számára rengeteg nehézséget okoz. Ezeknek a nehézségeknek köszönhetően a cég likviditása meginog, amely helyreállításához szankciókra van szükség. Ennek hatására tette meg a Telenor azt a drasztikus lépést, hogy a munkavállalók majdnem 20 százalékát kénytelen volt elbocsátani. </p> <p>A megmaradt lehetőségeket kihasználva a maradt dolgozók elégedettségét és motivációját szerette volna a Telenor tökéletesíteni, emiatt pedig teljesen átreformálták a béren kívüli juttatásokat. </p> <p> Dolgozatomban a Telenornál dolgozó munkavállalókat kérdeztem meg kérdőív formájában arról, hogy hogyan érintette Őket a cafetéria rendszer megváltoztatása. Mint ahogyan kiderül a kérdőívből, ez pozitív hatást gyakorolt a vállalat számára. A felső vezetés köréből sikerült interjú formájában sok tényezőt, ok-okozati dolgot megtudnom, ezt is részletezem a dolgozatomban.</p> <p>A szervezeti átalakítás többféle projektet is igényelt, ezeket fogom bemutatni és elemezni. </p> <p>A témaválasztásom aktualitását tekintve egy alapvető, multinacionális vállalatokra jellemző problémát mutat be, mely érinti egy vállalat minden szegmensében dolgozó munkavállalóját, az alkalmazottaktól kezdve a felsőbb vezetéséig.</p> <p>A cég jövőbeli terveit tekintve, 2020 végére, a piacvezető, országosan első számú mobil szolgáltatója szeretne lenni. Ez az időszak kihívásokkal, de egyben lehetőségekkel teli év lesz, mely esélyt ad a változások pozitív irányú hatására. </p><br>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel (BA) Táv

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Tasi Péter
Belső
Mestertanár, Pénzügy Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: adatok, ábraelemzés, ábrák, béren kívüli juttatás, cafetéria rendszer, emberi erőforrás - munkaerő, emberi kommunikáció, interjú, kérdőív, kérdőíves felmérés, multinacionális vállalatok, multinacionális vállalatok menedzsment, projektfinanszírozás, vállalat vezetősége, vállalati felelősség
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Nov. 27. 04:27
Utolsó módosítás: 2021. Már. 29. 09:33

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet