Egy vállalkozás (gyógyszertár) vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének értékelése több év beszámolói alapján

Garáné Gecse Mónika (2020) Egy vállalkozás (gyógyszertár) vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének értékelése több év beszámolói alapján. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Zárodolgozat_Garáné Gecse Mónika_ZJXXKO.pdf] PDF
Zárodolgozat_Garáné Gecse Mónika_ZJXXKO.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Április 30..

Download (8MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem_Garáné Gecse Mónika_ZJXXKO.pdf] PDF
Titkosítási kérelem_Garáné Gecse Mónika_ZJXXKO.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (316kB)
[thumbnail of FOSZK_OF_Garáné Gecse Mónika_ZJXXKO.pdf] PDF
FOSZK_OF_Garáné Gecse Mónika_ZJXXKO.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Április 30..

Download (459kB)

Absztrakt (kivonat)

<p></p><p align="center"><span style="font-size: 0.9375rem; text-align: left;">Záró dolgozatomban a Co-Pat Kft. vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetét elemeztem 2016-2018 időszakban. Számításaim során a mérleg, az eredménykimutatás és a kiegészítő melléklet adatait használtam. A cég közforgalmú gyógyszertárat üzemeltet a szegedi Árkád Bevásárlóközpontban.</span><br></p> <p>A cég vagyoni helyzetét vizsgálva megállapítható, hogy míg 2016-ban az üzleti eredmény 309.000 Ft volt és a cég veszteséggel zárta az évet, 2017-ben már 10.709.000 Ft volt az üzleti eredmény, 2018-ban pedig 25.014.000 Ft. Az üzemi tevékenység eredményének növekedése miatt a 2016 negatív adózott eredmény (veszteség) után 2017-ben és 2018-ban is már nyereséges volt a Co-Pat Kft.</p> <p>2016-ban a Co-Pat Kft. üzlethelyisége felújításra került, és a franchise partner által kínált, úgynevezett „Benu koncepció” szerint alakították át a patikát. A vásárlásösztönző átalakítások, üzletviteli megoldások, növelték a tárgyi eszközök összegét (ezek dominálnak a befektetett eszközökön belül). Ezek a beruházások még ha rövid lejáratú hitelekhez, idegen forrásokhoz kellett is folyamodni, hogy megvalósuljanak, növelték a forgalmat, az értékesítésből adódó árbevételt. Az árbevétel növekedése lehetővé tette, hogy a cég pénzügyileg likvid, fizetőképes vállalkozássá váljon. </p> <p>A Benu lánc kínálta marketing koncepció, a cég jövedelmezőségére is pozitívan hatott. A cég adózott eredménye saját tőkéjére vetítve 2017-ben már 60% felett volt, ami nagyon jó teljesítmény. A tulajdonosok és befektetők egy jól profitáló, kedvező vállalkozássá fejlesztették a vizsgált három évben a Co-Pat Kft.-ét, azokkal az üzleti megoldásokkal, amit, mint franchise partner megkaptak a Benu Magyarország Zrt.-től. </p><br>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balázsiné Dr. Farkas Katalin
Belső
főiskolai docens, Számvitel Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: beszámoló(k) elemzése, gyógyszertárak, jövedelmezőség, pénzügyi helyzet, vagyoni helyzet
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Nov. 27. 04:26
Utolsó módosítás: 2021. Már. 29. 09:32

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet