Emberi erőforrás menedzsment a Taktaszadai Polgármesteri Hivatal példáján

Bulyáki Zsanett (2020) Emberi erőforrás menedzsment a Taktaszadai Polgármesteri Hivatal példáján. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Záródolgozat.pdf] PDF
Záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Összefoglalás.pdf] PDF
Összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (305kB)

Absztrakt (kivonat)

Egy vállalat sikerét számos tényező befolyásolhatja, egyik meghatározója aszervezetnél kialakult emberi erőforrás menedzsment minősége. Már az egyetemmegkezdése előtt foglalkoztatott a szakterület, így a témafoglalás kapcsán nem merült fela kérdés, hogy vajon milyen tanszéken és milyen témával foglalkozzam a záródolgozatommegírásánál. Korábbi tanulmányaim során már volt alkalmam multinacionális cég emberierőforrás menedzsment rendszerét közelebbről is megismerni, így a szakirodalomtanulmányozása közben, a gyakorlatban tapasztaltakat az elméleti háttérrel ötvözveteljesen magával ragadott a szakterület. Az egyetemi szakmai gyakorlatomat egy kisebb,zártabb rendszerű közigazgatási szervezetnél töltöttem, ahol a közszolgálati HR egyedivonásait is megismerhettem közelebbről. Az, hogy mi lehet a gazdagság forrása, a jólétmilyen forrásokból származhat, már az ókor nagy filozófusait is gondolkozásra késztette.Az emberi tőke, mint erőforrás csak a XX. század közepe után értékelődött fel igazán.Hiszen teljesen mindegy, hogy milyen szervezetről van szó, egy multinacionálisnagyvállalatról vagy egy közszolgálati organizációról, a munkatársakkal kapcsolatban amenedzsmentnek hasonló tennivalói akadnak: valamilyen módon fel kell kutatni apotenciális munkavállalókat, kiválasztani a legalkalmasabb jelölteket, be kell illeszteni aszervezetbe, ki kell képezni és a hatékony foglalkoztatásuk biztosítása mellett méltányosjavadalmazással ellentételezni kell munkájukat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: emberi erőforrás - munkaerő, emberi erőforrás menedzsment, emberi erőforrás-gazdálkodás, emberi erőforrások fejlesztése, közigazgatás, közszolgálat
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Nov. 27. 04:24
Utolsó módosítás: 2021. Már. 29. 09:21

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet