Szállodai részlegek működésének bemutatása a The Three Corners Hotels & Resorts magyarországi szállodáin keresztül

Kupcsok Veronika (2020) Szállodai részlegek működésének bemutatása a The Three Corners Hotels & Resorts magyarországi szállodáin keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Kupcsok Veronika_TEGNK3_TV.pdf] PDF
Kupcsok Veronika_TEGNK3_TV.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 14..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (261kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom célja az volt, hogy átfogóan és minél részletesebben bemutassam a The Three Corners Hotels & Resorts szállodalánc felépítését, valamint a Front Office, Housekeeping és F&B szállodai részlegek működését. Továbbá törekedtem arra, hogy átfogó képet adjak a szállodalánc magyarországi hoteleinek egészéről. Elsőként a szakirodalom segítségével bemutatásra kerültek az egyes szállodai részlegek sajátosságai és ezek funkciója, a dolgozat egy későbbi részében pedig azt elemeztem, hogy a megismert jellemzők teljesülnek-e a négy vizsgált szállodában. Az elemzés során a két háromcsillagos – The Three Corners Hotel Art, The Three Corners Hotel Anna –, valamint a két négycsillagos – The Three Corners Hotel Bristol, The Three Corners Lifestyle Hotel – besorolású szállodát viszonyítottam egymáshoz. Összességében megállapítható, hogy a részlegek kivitelezése és működése megfelel a szakirodalomban leírtaknak. A dolgozat folyamán betekintést nyerhettünk a szállodalánc múltjába, jelenébe és valamelyest a jövőbeni terveibe egyaránt. A belga lánc történetének leírásából tudhatjuk, hogy a családi vállalkozás 1989-től, tehát már több mint 30 éve foglalkozik a turizmus szállodaipari ágával, azóta pedig egy 12 szállodával rendelkező, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtó, vendégei által abszolút kedvelt szállodalánccá nőtte ki magát. Az egyiptomi és magyarországi szállodák bemutatásánál megmutatkoztak mind a szállodalánc egészére jellemző, megegyező ismertetőjegyek, mind a különbözőségek. A szállodák 2019. évi teljesítményeinek elemzésével azok eredményességét is mérni tudtuk, valamint viszonyítani egymáshoz és a fővárosi átlagokhoz, eredményekhez. A szállodaigazgatókkal készített interjúk hozzájárultak ahhoz, hogy még teljesebb képet kapjunk az egyes részlegek működéséről, emellett az aktuális körülményekkel kapcsolatban is kifejtették véleményüket, illetve ismertették a hotelekkel kapcsolatos jelenlegi és jövőbeni terveket. Továbbá láthattuk, hogy mely országokból látogatják a legtöbben és legszívesebben a budapesti The Three Corners szállodákat, valamint a vendégkör összetétele mellett némiképp a motiváció is kirajzolódott, vagyis hogy döntő többségben szabadidős céllal érkeznek. Úgy gondolom, a szakdolgozatom végére sikerült teljeskörű képet adnom a szállodalánc magyarországi hoteleiről, ezzel pedig elérni a tanulmány elsődleges célját: az olvasó betekintést nyerhetett a The Three Corners világába.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Krausz György
Külső
óraadó tanár, Turizmus Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: kereskedelmi szálláshelyek, munkafolyamatok, szállodaipar, szálláshely-szolgáltatás, teljesítménymérés, turizmus
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Szep. 02. 12:47
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 18. 14:22

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet