A gasztronómiai rendezvények lebonyolítása és szervezése a Betyár étteremben

Jovon Dominik (2020) A gasztronómiai rendezvények lebonyolítása és szervezése a Betyár étteremben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Projektmunka Jovon Dominik.pdf] PDF
Projektmunka Jovon Dominik.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A legfőbb nemzetközi rendezvényszervezési szervezetek mindegyikében vannak magyar tagok. A legkiemelkedőbb magyar szervezetek a Magyar Rendezvényszervezők Szövetsége és a Magyar Kongresszusi Iroda. A Betyár étterem a gasztronómiai rendezvényszerzések terén kiválóan tervezi meg, építi fel és valósítja meg a saját szervezésű eseményeit. Ugyanakkor minden szükséges eszköz és szakmai tapasztalat a rendelkezésükre áll a sikeres üzemeléshez. A gyakorlatom ideje alatt több munkakörben is kipróbálhattam magam és rengeteget tanultam az ott dolgozóktól a vendéglátásról és a rendezvényekről. Főként felszolgáló munkakörben tevékenykedtem és próbáltam elsajátítani a szakma minden egyes részletét, ebben tökéletes segítséget kaptam az étterem főpincérétől. A kérdőíves primer kutatásom során javarészt az elvárásaimnak megfelelő válaszokat kaptam a gasztronómiai rendezvények terén, ugyanakkor a felszolgálóktól elvárt magatartásnál volt több megosztó kitöltés is. A SWOT analízis vizsgálatom során több erősséget és lehetőséget is sikerült találnom az étterem kapcsán, viszont a gyengeség és veszély oldalon is van pár olyan dolog, amire érdemes lenne figyelni az étteremnek. Véleményem szerint a „tökéletes szervezés titka” fejezetben sikerült megtalálnom azt a három alappillért, ami ténylegesen is jobbá tud tenni egy gasztronómiai rendezvényt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Nagy Mihály
Belső
Mestertanár, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: SWOT-elemzés, gasztronómia, rendezvény, rendezvényszervezés, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 21. 06:09
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 11. 11:37

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet