A kávézási kultúra különböző aspektusainak vizsgálata

Kecseti Renáta (2020) A kávézási kultúra különböző aspektusainak vizsgálata. NEM RÉSZLETEZETT.

[thumbnail of A kávézási kultúra különböző aspektusainak vizsgálata.pdf] PDF
A kávézási kultúra különböző aspektusainak vizsgálata.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája a kávé kultúrája. Az első fejezetben szó lesz a különböző generációk kávézási szokásairól, különféle nézőpontok vizsgálata által. A második fejezetben bemutatásra kerül a kávéfőzők technológiai fejlődése, illetve ennek szerepe és hatása a társadalomra. A harmadik fejezetben a kávé gazdasági és marketing oldala kerül említésre, végezetül pedig az ital negatív és pozitív hatásairól lesz szó.A szakdolgozatom célja, hogy jobban megismerhessem a kávé világát, kultúráját, gazdaságát és hatását,  mindezt más-más aspektusból és generációk szemszögéből. Ez a téma évek óta foglalkoztat, lényegében a szakdolgozat megírása adott okot arra, hogy részletesen a dolgok mélyére ássak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Antalóczy Györgyné
Belső
óraadó tanár, Turizmus Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egészség, export-import, innováció, kávéfogyasztás, marketing, árképzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 21. 06:05
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 22. 12:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet