Szabó Krisztina Zsuzsanna (2020) A dunai hajós gasztrokultúra Budapesten. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A dunai hajós gasztrokultúra Budapesten_Szabó Krisztina Zsuszanna.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Hogyan alakultak át a tengeri rakományszállító hajók hadihajókká, hogy aztán újra az áruszállítás, majd pedig a turizmus legyen a feladatuk? Szeretném bemutatni a dunai hajózás kialakulását Budapesten, azon keresztül is a vízi és vízparti, hajós tematikájú vendéglátó egységek megjelenését. Mindezt azért, hogy a magyar gasztronómiát, a dunai és Duna-menti élővilágot megvizsgálva választ kapjak arra, vajon mennyire lehetne ezeket a hagyományos értékeket kombinálva és akár modern köntösbe bújtatva megjeleníteni ezekben a piaci szereplőkben, és hogy van-e erre kezdeményezés az éttermek részéről. Az új irányok, trendek vizsgálatán keresztül arra próbálok választ keresni, hogy mik a millenniumi generáció turisztikai igényei és hogyan tud majd ezekhez igazodni egy olyan, mindig is némiképp „elitnek” számító oldalágazat, mint a hajózás, illetve a hajós gasztronómia.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Budapest, Duna, folyami hajózás, gasztronómia, halászat |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Brakszatoriszné Jankó Tímea |
Rekord készítés dátuma: | 2020. Aug. 21. 06:05 |
Utolsó módosítás: | 2020. Szep. 18. 11:37 |
Actions (login required)
Tétel nézet |