A dunai hajós gasztrokultúra Budapesten

Szabó Krisztina Zsuzsanna (2020) A dunai hajós gasztrokultúra Budapesten. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A dunai hajós gasztrokultúra Budapesten_Szabó Krisztina Zsuszanna.pdf] PDF
A dunai hajós gasztrokultúra Budapesten_Szabó Krisztina Zsuszanna.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Hogyan alakultak át a tengeri rakományszállító hajók hadihajókká, hogy aztán újra az áruszállítás, majd pedig a turizmus legyen a feladatuk? Szeretném bemutatni a dunai hajózás kialakulását Budapesten, azon keresztül is a vízi és vízparti, hajós tematikájú vendéglátó egységek megjelenését. Mindezt azért, hogy a magyar gasztronómiát, a dunai és Duna-menti élővilágot megvizsgálva választ kapjak arra, vajon mennyire lehetne ezeket a hagyományos értékeket kombinálva és akár modern köntösbe bújtatva megjeleníteni ezekben a piaci szereplőkben, és hogy van-e erre kezdeményezés az éttermek részéről. Az új irányok, trendek vizsgálatán keresztül arra próbálok választ keresni, hogy mik a millenniumi generáció turisztikai igényei és hogyan tud majd ezekhez igazodni egy olyan, mindig is némiképp „elitnek” számító oldalágazat, mint a hajózás, illetve a hajós gasztronómia.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Budapest, Duna, folyami hajózás, gasztronómia, halászat
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 21. 06:05
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 18. 11:37

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet