Kovács Andrea (2020) A mentes sütemények választéka és fogyasztási szokásai a hazai cukrászdákban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Kovács Andrea_Szakdolgozat_2020_BGE_.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Kovács Andrea_Szakdolgozat_2020_BGE_.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatomban a népbetegségeket elemeztem, és az ehhez kapcsolósó cukrász készítmények kínálatát és fogyasztását a vendégek által. Bemutatom a tejfehérje allergiát, a laktózérzékenységet, a lisztérzékenységet, a cukorbetegséget. Ezek mellett kitérek az allergén termékek helyettesítését szolgáló alapanyagokra, amit a betegségben szenvedők is bátran fogyaszthatnak. Néhány cukrászdát kiemeltem, melyek kínálatában megtalálhatóak és ahol nem a mentes termékek. Kérdőív formájában kutattam a dolgozatom elkészülésének érdekében, és tettem néhány javaslatot, mellyel segíthetnék a cukrászdák az ételallergiában és ételintoleranciában szenvedők mentes termékekhez való hozzájutását.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | cukorbetegség, laktózérzékenység, lisztérzékenység, mindenmentes ételek, népbetegség, ételallergia |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Brakszatoriszné Jankó Tímea |
Rekord készítés dátuma: | 2020. Aug. 21. 06:05 |
Utolsó módosítás: | 2020. Szep. 11. 14:02 |
Actions (login required)
Tétel nézet |