A mentes sütemények választéka és fogyasztási szokásai a hazai cukrászdákban

Kovács Andrea (2020) A mentes sütemények választéka és fogyasztási szokásai a hazai cukrászdákban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Kovács Andrea_Szakdolgozat_2020_BGE_.pdf] PDF
Kovács Andrea_Szakdolgozat_2020_BGE_.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Kovács Andrea_Szakdolgozat_2020_BGE_.pdf] PDF
Kovács Andrea_Szakdolgozat_2020_BGE_.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban a népbetegségeket elemeztem, és az ehhez kapcsolósó cukrász készítmények kínálatát és fogyasztását a vendégek által. Bemutatom a tejfehérje allergiát, a laktózérzékenységet, a lisztérzékenységet, a cukorbetegséget. Ezek mellett kitérek az allergén termékek helyettesítését szolgáló alapanyagokra, amit a betegségben szenvedők is bátran fogyaszthatnak. Néhány cukrászdát kiemeltem, melyek kínálatában megtalálhatóak és ahol nem a mentes termékek. Kérdőív formájában kutattam a dolgozatom elkészülésének érdekében, és tettem néhány javaslatot, mellyel segíthetnék a cukrászdák az ételallergiában és ételintoleranciában szenvedők mentes termékekhez való hozzájutását.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: cukorbetegség, laktózérzékenység, lisztérzékenység, mindenmentes ételek, népbetegség, ételallergia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 21. 06:05
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 11. 14:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet