Két vendéglátóipari egység összehasonlítása az alkalmazott marketing eszközeik alapján

Hegedüs Bianka Júlia (2020) Két vendéglátóipari egység összehasonlítása az alkalmazott marketing eszközeik alapján. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Hegedüs_Bianka_szakdolgozat_final.pdf] PDF
Hegedüs_Bianka_szakdolgozat_final.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom elején meghatározott kutatási kérdéseimet a kutatás során gyűjtött adatok alapján meg tudtam válaszolni az elemzés részeiben, valamint be tudtam mutatni, hogy az általam vizsgált két étterem esetében miként alkalmazzák a szolgáltatásmarketin eszközeit és elemeit. Véleményem szerint mindkét étterem megfelelően használja a marketing mix alapelemeit, ahhoz mérten, hogy mely célközönséget kívánják elérni és mi az üzenetük. A konkrét felállított kutatási kérdéseim esetében pedig elmondható, hogy a személyes kapcsolatok kialakítása a vendégek és a személyzet között egy olyan terület, amelyre a vendéglátás területén kiemelt figyelmet kell fordítani, illetve a kérdőíves megkérdezés során arra is fény derült, hogy a vendégek részéről is van erre igény. Ezen kívül arra is törekednie kell az éttermeknek, hogy a vendégeik elégedettsége a lehető legmagasabb legyen, ezzel ösztönözve őket arra, hogy ajánlásokat tegyenek a barátaiknak és a családtagjaiknak, hiszen ahogy a kutatásom adataiból is látszik ezen személyes ajánlások alapján fognak a legnagyobb valószínűséggel kipróbálni egy új éttermet. Továbbá pedig az is kiderült a kutatásomból, hogy az aktív online marketingkommunikáció segítségével a már meglévő vendégkör ösztönözhető arra, hogy újra meglátogassa az adott éttermet, így erre a területre is érdemes fokozott figyelmet fordítania egy étteremnek. Összességében szerintem sikeres volt a kutatásom és minden vizsgált tényezőt be tudtam mutatni a szakdolgozatomban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dobó Róbert
Belső
egyetemi tanársegéd, Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: marketing, szolgáltatásmarketing, vendégelégedettség, vendéglátás marketing, ügyfélpanasz-kezelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 21. 06:04
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 18. 12:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet