Tompos Laura (2020) Értékteremtés a vendéglátásban egy családi vállalkozás példáján keresztül - A vendéglátás kulturális hatásai és értékteremtő munkája a társadalomban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Tompos_Laura_XVGN8H_Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozati témám választásának elsődleges oka, hogy bebizonyítsam mennyire fontos értéket teremteni a vendéglátásban. Fontosnak tartom, hogy a vendégek megfelelő szolgáltatással és élménnyel legyenek gazdagabbak.Munkámban kitérek hazánk jellemző vendéglátási kultúrájára, illetve a magyar szokásokra, hagyományokra, valamint annak jövőbeni hatásaira. Évszázadok alatt rengeteg változáson ment keresztül az emberek viselkedési szokásai. Bemutatnám a régi idők kultúráját, majd összehasonlítanám a mai kor társadalmi viselkedésével. Továbbá megvizsgálom egy családi vállalkozás tevékenységét. Összehasonlítok három környékbeli vállalkozást, melyek véleményem szerint értékteremtő munkát látnak el, ennek is köszönhetően, illetve a majdhogynem különböző profiljuk kialakítja szemünkben a végleges nézetet.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | családi vállalkozás, társadalmi hatás, vendéglátás, viselkedéskultúra, értékteremtés, étkezési kultúra |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Brakszatoriszné Jankó Tímea |
Rekord készítés dátuma: | 2020. Aug. 21. 06:03 |
Utolsó módosítás: | 2020. Szep. 18. 12:07 |
Actions (login required)
Tétel nézet |