Értékteremtés a vendéglátásban egy családi vállalkozás példáján keresztül - A vendéglátás kulturális hatásai és értékteremtő munkája a társadalomban

Tompos Laura (2020) Értékteremtés a vendéglátásban egy családi vállalkozás példáján keresztül - A vendéglátás kulturális hatásai és értékteremtő munkája a társadalomban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Tompos_Laura_XVGN8H_Szakdolgozat.pdf] PDF
Tompos_Laura_XVGN8H_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozati témám választásának elsődleges oka, hogy bebizonyítsam mennyire fontos értéket teremteni a vendéglátásban. Fontosnak tartom, hogy a vendégek megfelelő szolgáltatással és élménnyel legyenek gazdagabbak.Munkámban kitérek hazánk jellemző vendéglátási kultúrájára, illetve a magyar szokásokra, hagyományokra, valamint annak jövőbeni hatásaira. Évszázadok alatt rengeteg változáson ment keresztül az emberek viselkedési szokásai. Bemutatnám a régi idők kultúráját, majd összehasonlítanám a mai kor társadalmi viselkedésével. Továbbá megvizsgálom egy családi vállalkozás tevékenységét. Összehasonlítok három környékbeli vállalkozást, melyek véleményem szerint értékteremtő munkát látnak el, ennek is köszönhetően, illetve a majdhogynem különböző profiljuk kialakítja szemünkben a végleges nézetet.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: családi vállalkozás, társadalmi hatás, vendéglátás, viselkedéskultúra, értékteremtés, étkezési kultúra
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 21. 06:03
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 18. 12:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet