Az élőmunka hozzáadott értéke a turizmusban – avagy a humán erőforrás, mint a versenyképesség stratégiai tényezője

Papp Zsuzsanna (2020) Az élőmunka hozzáadott értéke a turizmusban – avagy a humán erőforrás, mint a versenyképesség stratégiai tényezője. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Papp Zsuzsanna - Szakdolgozat.pdf] PDF
Papp Zsuzsanna - Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (772kB)

Absztrakt (kivonat)

A kutatásaim során az élőmunka fontosságára és különleges szerepére szerettem volna felhívni a figyelmet. A mai turisztikai viszonylatokban, a folyamatosan változó trendekkel és igényekkel, és az egyre túltelítődő piac mind hozzájárulnak ahhoz, hogy általánosságba véve elkerülje a figyelmünket az igazán fontos értékek, mind üzleti mind emberi értelemben. A technológia fejlődésével, egyre jobban automatizálva vannak a folyamatok, néhol a technika kezdi kiszorítani az emberi munkaerőt és ebben az ágazatban erre különösen oda kell figyelni, ugyanis ami az elején előnynek tűnhet, gyorsan a visszájára fordulhat. Kutatásaim során arra törekedtem, hogy bebizonyítsam, hogy a jelenlegi feltételek mellett is, a humánerőforrás egy olyan erőforrás, amire érdemes és kell alapozni, és versenyelőnyhöz juttathatja a vállalkozásokat. Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy attól függetlenül, hogy sokszor az emberi tőke szükségessége és hatékonysága evidenciaként van beállítva, egyre több szinten feledkeznek meg ezekről a nagyon fontos és egyértelmű összefüggésekről. Véleményem szerint fel kell ismerni azt a tényt, hogy ha a humánerőforrás képzéséről, fejlesztéséről van szó, nincs olyan pillanat amikor meg lehet állni, hiszen a piac is folyamatosan változik, az igények, a trendek egyre különbözőbb formákat öltenek, ezáltal, ha a fizikai eszközeink el is érnek egy végső állapot, biztosak lehetünk benne, hogy az emberi erőforrásainknak még mindig lesz hova tovább alakulniuk.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: humán erőforrás, humán erőforrás stratégia, immateriális javak, szállodaipar, turizmus
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 21. 06:02
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 18. 13:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet