A borok megjelenése a Bistro Fine itallapján, a pincészetek bemutatása, borok és ételek párosítása

Földes Anna (2020) A borok megjelenése a Bistro Fine itallapján, a pincészetek bemutatása, borok és ételek párosítása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Projektmunka_Földes Anna.pdf] PDF
Projektmunka_Földes Anna.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Projektmunkám megírása során arra törekedtem, hogy egy átfogó képet tudjak a végére nyújtani az étterem borairól. Ehhez először visszamentem a kezdetekhez és ismertettem magát a bor történelmi eredetét, majd azt, hogy melyek azok a tényezők, amik hatással vannak egy bor minőségére. Véleményem szerint az emberek nagy része még mindig nem a tudatos borfogyasztók közé tartozik, azonban ez a közeljövőben változhat, ugyanis egyre közismertebbek a bor mértékkel való fogyasztásának jótékony hatásai az emberi szervezetre. Az elmúlt évtizedek erőfeszítései nem voltak hiába valók, úgy gondolom, hogy a szőlészetek és borászatok mára már biztos kezekben vannak, a borászok birtokában van a szakmai tudás és a megfelelő technikai háttér ahhoz, hogy minőségi szőlőket termesszenek és olyan borokat állítsanak elő, melyek külföldi viszonylatban is helyt tudnak állni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bor, borászat, magyarországi borvidékek, vendéglátás, étterem
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 21. 06:02
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 08. 15:49

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet