A környezettudatos élelmiszertermelés és fogyasztás feltérképezése Magyarországon

Ferencz Viktória Veronika (2020) A környezettudatos élelmiszertermelés és fogyasztás feltérképezése Magyarországon. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Szakdolgozat - végleges.pdf] PDF
Szakdolgozat - végleges.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

A szakdolgozat a környezettudatos élelmiszertermelés és fogyasztás témakörén belül a kapcsolódó globális környezeti problémák tárgyalása után ezek hatásait elemzi a mezőgazdasági termelésre vetítve. Szóba kerül a túlfogyasztás és az ebből fakadó környezeti kihívások, és a megoldandó problémák, amelyek világszinten jelentkeznek. Majd a globális környezeti kihívások magyarországi hatásaira is kitér, főképp a mezőgazdasági termelés tekintetében, kiemelve a magyar mezőgazdaság legnagyobb környezeti hatásait. Ezt követően az ökológiai gazdálkodások kerülnek górcső alá, s a témán belül egy konkrét magyar vállalat tevékenysége is bemutatásra kerül. A későbbi fejezetek pedig a magyar fogyasztók környezettudatosságát elemzik különböző szempontok alapján, majd ebből kiindulva javaslatok, ajánlások olvashatók a tudatos magyar élelmiszerfogyasztás ösztönzésére.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Kereskedelem és marketing

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Dr. Németh Patrícia
Belső
főiskolai docens, Kereskedelem Tanszék, KVIK

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: fenntartható fogyasztás, környezetgazdaságtan, környezettudatosság, mezőgazdasági termelés, élelmiszer
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Brakszatoriszné Jankó Tímea
Date Deposited: 2020. Aug. 21. 06:02
Last Modified: 2020. Sep. 11. 14:00

Actions (login required)

View Item View Item