Ferencz Viktória Veronika (2020) A környezettudatos élelmiszertermelés és fogyasztás feltérképezése Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat - végleges.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozat a környezettudatos élelmiszertermelés és fogyasztás témakörén belül a kapcsolódó globális környezeti problémák tárgyalása után ezek hatásait elemzi a mezőgazdasági termelésre vetítve. Szóba kerül a túlfogyasztás és az ebből fakadó környezeti kihívások, és a megoldandó problémák, amelyek világszinten jelentkeznek. Majd a globális környezeti kihívások magyarországi hatásaira is kitér, főképp a mezőgazdasági termelés tekintetében, kiemelve a magyar mezőgazdaság legnagyobb környezeti hatásait. Ezt követően az ökológiai gazdálkodások kerülnek górcső alá, s a témán belül egy konkrét magyar vállalat tevékenysége is bemutatásra kerül. A későbbi fejezetek pedig a magyar fogyasztók környezettudatosságát elemzik különböző szempontok alapján, majd ebből kiindulva javaslatok, ajánlások olvashatók a tudatos magyar élelmiszerfogyasztás ösztönzésére.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Kereskedelem Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fenntartható fogyasztás, környezetgazdaságtan, környezettudatosság, mezőgazdasági termelés, élelmiszer |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Brakszatoriszné Jankó Tímea |
Rekord készítés dátuma: | 2020. Aug. 21. 06:02 |
Utolsó módosítás: | 2020. Szep. 11. 14:00 |
Actions (login required)
Tétel nézet |