A környezettudatos élelmiszertermelés és fogyasztás feltérképezése Magyarországon

Ferencz Viktória Veronika (2020) A környezettudatos élelmiszertermelés és fogyasztás feltérképezése Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat - végleges.pdf] PDF
Szakdolgozat - végleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat a környezettudatos élelmiszertermelés és fogyasztás témakörén belül a kapcsolódó globális környezeti problémák tárgyalása után ezek hatásait elemzi a mezőgazdasági termelésre vetítve. Szóba kerül a túlfogyasztás és az ebből fakadó környezeti kihívások, és a megoldandó problémák, amelyek világszinten jelentkeznek. Majd a globális környezeti kihívások magyarországi hatásaira is kitér, főképp a mezőgazdasági termelés tekintetében, kiemelve a magyar mezőgazdaság legnagyobb környezeti hatásait. Ezt követően az ökológiai gazdálkodások kerülnek górcső alá, s a témán belül egy konkrét magyar vállalat tevékenysége is bemutatásra kerül. A későbbi fejezetek pedig a magyar fogyasztók környezettudatosságát elemzik különböző szempontok alapján, majd ebből kiindulva javaslatok, ajánlások olvashatók a tudatos magyar élelmiszerfogyasztás ösztönzésére.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fenntartható fogyasztás, környezetgazdaságtan, környezettudatosság, mezőgazdasági termelés, élelmiszer
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 21. 06:02
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 11. 14:00

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet