A pálinka szerepének és megítélésének változása az elmúlt évtizedekben Magyarországon.

Aranyos Máté (2020) A pálinka szerepének és megítélésének változása az elmúlt évtizedekben Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Aranyos_Máté_VT1CSI_TV.pdf] PDF
Aranyos_Máté_VT1CSI_TV.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom témája a pálinka, mint a magyarság historikusan szimbolikus itala, ezért sokan ismerik és kóstolták már ezt a különleges szeszesitalt, s mindezek alapján, nyilván nagyon sokaknak és valószínűleg nagyon sokféleképpen meg van a maguk véleménye erről a „nedűről”. Szakdolgozatomban, ennek a köztudatba beolvadt röviditalnak a megítélését és szerepének jelentőségét térképeztem fel a magyar társadalomban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fogyasztói preferenciák, pálinka, pálinkafogyasztás, pálinkafogyasztási szokások, pálinkagasztronómia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 21. 06:01
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 18. 13:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet