A japán zöld tea és növekvő népszerűsége a gasztronómiában

Csernyus Anna (2020) A japán zöld tea és növekvő népszerűsége a gasztronómiában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Cs_A_végleges.pdf] PDF
Szakdolgozat_Cs_A_végleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban bemutatom a matcha és egyéb japán teák előállítását, eredeti feljasználását majd áttérek az elterjedésének a kutatására a gasztronómiában. Mind vendéglátós mind fogyasztó oldalról megvizsgálnám a jelenség okát, van-e köze ennek a zöld tea koncentráltan jelenelévő egészségre gyakorolt pozitív hatásához vagy csak a trend követés okozza a növekvő popularitást.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Magyarné Dr. Horváth Kinga
Belső
főiskolai docens, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egészségmegőrzés, statisztikai adatok, tea kultúra, trendkutatás, zöld tea
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 13. 10:53
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 18. 11:53

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet