Hagyományos és új konyhatechnológiák elemzése és az ezekhez alkalmazott berendezések, gépek bemutatása a Catering területén

Kecskeméti Márk (2020) Hagyományos és új konyhatechnológiák elemzése és az ezekhez alkalmazott berendezések, gépek bemutatása a Catering területén. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Hagyományos és új konyhatechnológiák elemzése és az ezekhez alkalmazott berendezések, gépek bemutatása a Catering területén..pdf] PDF
Hagyományos és új konyhatechnológiák elemzése és az ezekhez alkalmazott berendezések, gépek bemutatása a Catering területén..pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (803kB)

Absztrakt (kivonat)

Megtudhattuk, hogyan és miként fejlődött a magyar gasztronómia a honfoglalástól egészen napjainkig. Színes és izgalmas történet, aminek fakóbb korszaka a szocializmus volt, ám sok ember számára nosztalgikus hangulatot tud teremteni ennek a felidézés. Ennek a korszaknak az eszközei szinte összehasonlíthatatlan a maiakkal. A modern eljárások és technológiák egy olyan szabadságot adnak a vendéglátósok kezébe, amit kellő mértékű kreativitással fűszerezve csodákat lehet alkotni. Új kapuk nyíltak a rendezvényvendéglátás világában is. A mobil, kompakt eszközök lehetőséget adtak arra, hogy eseményeket tartalommal és élménnyel töltsenek meg. Sokkal frissebb ételekkel és alapanyagokkal tudnak dolgozni. A minőségi színvonal összehasonlíthatatlan a múltbéli minőséggel, de lássuk be akkor, abban az időben a rendszer és a társadalmi nézetek miatt nem is volt szükség másra, hiába tátong hatalmas szakadék a kettő között. Ez az igény később keletkezett. A modern technológia is vitathatatlanul csodálatos, de kiemelkedőbb az a szakmai szabadság, amit hozzá értő kezekben nyújt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
egyetemi tanársegéd, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: catering, chef, konyhatechnológia, modern technológiák, rendezvény
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 13. 10:53
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 11. 11:52

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet