Kecskeméti Márk (2020) Hagyományos és új konyhatechnológiák elemzése és az ezekhez alkalmazott berendezések, gépek bemutatása a Catering területén. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
| ![Hagyományos és új konyhatechnológiák elemzése és az ezekhez alkalmazott berendezések, gépek bemutatása a Catering területén..pdf [thumbnail of Hagyományos és új konyhatechnológiák elemzése és az ezekhez alkalmazott berendezések, gépek bemutatása a Catering területén..pdf]](http://dolgozattar.uni-bge.hu/style/images/fileicons/application_pdf.png) | PDF Hagyományos és új konyhatechnológiák elemzése és az ezekhez alkalmazott berendezések, gépek bemutatása a Catering területén..pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (803kB) | 
Absztrakt (kivonat)
Megtudhattuk, hogyan és miként fejlődött a magyar gasztronómia a honfoglalástól egészen napjainkig. Színes és izgalmas történet, aminek fakóbb korszaka a szocializmus volt, ám sok ember számára nosztalgikus hangulatot tud teremteni ennek a felidézés. Ennek a korszaknak az eszközei szinte összehasonlíthatatlan a maiakkal. A modern eljárások és technológiák egy olyan szabadságot adnak a vendéglátósok kezébe, amit kellő mértékű kreativitással fűszerezve csodákat lehet alkotni. Új kapuk nyíltak a rendezvényvendéglátás világában is. A mobil, kompakt eszközök lehetőséget adtak arra, hogy eseményeket tartalommal és élménnyel töltsenek meg. Sokkal frissebb ételekkel és alapanyagokkal tudnak dolgozni. A minőségi színvonal összehasonlíthatatlan a múltbéli minőséggel, de lássuk be akkor, abban az időben a rendszer és a társadalmi nézetek miatt nem is volt szükség másra, hiába tátong hatalmas szakadék a kettő között. Ez az igény később keletkezett. A modern technológia is vitathatatlanul csodálatos, de kiemelkedőbb az a szakmai szabadság, amit hozzá értő kezekben nyújt.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
| Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) | 
|---|---|
| Kulcsszavak: | catering, chef, konyhatechnológia, modern technológiák, rendezvény | 
| SWORD Depositor: | User Archive | 
| Felhasználói azonosító szám (ID): | Tímea Brakszatoriszné Jankó | 
| Rekord készítés dátuma: | 2020. Aug. 13. 10:53 | 
| Utolsó módosítás: | 2020. Szep. 11. 11:52 | 
Actions (login required)
|  | Tétel nézet | 
 
         
        
