Szellemi örökségünk, a vadászat. A magyar vadászati hagyományok kulturális értékei és közösségépítő ereje

Gödri Vanda (2020) Szellemi örökségünk, a vadászat. A magyar vadászati hagyományok kulturális értékei és közösségépítő ereje. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_végleges_20200507.pdf] PDF
Szakdolgozat_végleges_20200507.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom témaválasztásánál elsődleges szempont volt a számomra, hogy olyan témát dolgozzak fel és kutassak, ami felé nagy érdeklődéssel fordulok és nemcsak nekem, hanem másoknak is olyan információkat közöl, amelyekkel nem vagyunk tisztában a mindennapi élet során. A közösségszervezés, illetve a rendezvényszervezés iránt érzett elhivatottság és a természet szeretetének ötvözete adta az ötletet, nemcsak a szakdolgozatom témájához, de a jövőbeli hivatásom kiválasztásához is. Amióta lehetőségem nyílt ismereteimet bővíteni a vadászat és vadgazdálkodás témakörében és egyre több olyan kapcsolatot tudtam kiépíteni, amelyekkel a téma szakértőihez is közelebb kerültem, teljesen megváltozott a szemléletmódom a környezetvédelemről, fenntarthatóságról, még a kultúramegőrzésről is. Családi ágon is érdekelt vagyok a témában, mivel édesapám vadász ember és az ő ismeretségei által rengeteg szekciójába nyerhettem betekintést. Párhuzamos tanulmányaim segítségével szélesedett látóköröm és változott a megítélésem a vadászat fontosságát illetőleg. Bevallom, amíg nem rendelkeztem kellő ismerettel a témában és nem tájékozódtam megfelelő helyről, én sem ítéltem meg pozitívan a tevékenységet. Viszont a megfelelő helyről való információszerzés úgy gondolom alappillére minden véleményformálásnak. Így rátalálhattam egy olyan foglalkozásra, ami lefedi az érdeklődésemet és a meglátásaimat is, ezért örömként tudom megélni a vele való időtöltést. Ez úgy érzem a választott életutamat, életvitelemet is végig kíséri majd.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Közösségszervezés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Farkas Julianna
Belső
főiskolai tanár, Pedagógia Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: hagyomány, hagyományőrzés, kulturális érték, kulturális örökség, közösségfejlesztés, szellemi örökség, vadászat
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 13. 10:53
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 18. 11:47

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet