Vizvári Csaba (2020) 21. századi fizetési lehetőségek relevanciája a vendéglátásban fogyasztói szemszögből. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
SZAKDOLGOZAT Vizvári Csaba 05.15..pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témájának azért választottam a jövő technológiák alkalmazási lehetőségein belül a 21. századi fizetőeszközök vizsgálatát a vendéglátásban, mert úgy vélem, hogy egy rendkívül összetett, ugyanakkor érdekes téma, amelynek segítségével számos jövőbeli trendet, fogyasztói szokást prognosztizálhatunk. Tanulmányomban ráadásul a szlovák és a magyar fizetési szokásokat is össze kívánom vetni, így alkalmas lesz arra is, hogy regionális szintű következtetéseket vonjak le belőle. Szakdolgozatomat három fő részre osztom. Elsőként szakirodalmak segítségével foglalom össze a pénz történetét egészen napjainkig, hogy aztán az innovatív fizetési eszközök előnyeire és hátrányaira is rávilágítsak. Ez követően kutatási módszertanomban bemutatom majd a tanulmányom gerincét adó kérdőíves felmérésemet és azt a SWOT-analízist is, amelyet a modernkori fizetési módokról készítek. A kutatásom eredményeinek ismertetése során ki fogok térni a fogyasztói szokások, attitűdök és motivációk ismertetésére a vendéglátó egységekben történő fizetés során, hogy aztán rátérjek a kérdőíves felmérésem eredményeinek ismertetésére is különös tekintettel a szlovák és a magyar állampolgárságú szegmentált minták összehasonlítására. Ezt követően szintén egy SWOT-analízissel tárom fel a hazai vendéglátás fizetési technológiai infrastruktúrájának gyengeségeit, lehetőségeit és veszélyeit, majd a jövőbe mutató következtetéseket és javaslatokat fogalmazok meg a témában.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | 21. század, fizetési szokások, fogyasztó(k), vendéglátás, új technológia |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Brakszatoriszné Jankó Tímea |
Rekord készítés dátuma: | 2020. Aug. 13. 10:51 |
Utolsó módosítás: | 2020. Szep. 11. 13:24 |
Actions (login required)
Tétel nézet |