Kenyérfajták választéka és fogyasztási szokásainak vizsgálata a hazai lakosság körében

Hellenpárt Gergő (2020) Kenyérfajták választéka és fogyasztási szokásainak vizsgálata a hazai lakosság körében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat Hellenpárt Gergő_04.22._ Kenyérfajták választéka és fogyasztási szokásainak vizsgálata a hazai lakosság körében-converted.pdf] PDF
Szakdolgozat Hellenpárt Gergő_04.22._ Kenyérfajták választéka és fogyasztási szokásainak vizsgálata a hazai lakosság körében-converted.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Kutatásomban utánajártam a hazai lakosság kenyérfogyasztási szokásainak. Ezzel a témával kapcsolatos kérdőívemre közel négyszáz válasz érkezett, melyek segítségével átfogó képet kaptam a témáról. Hazánkban jelenleg háttérbe szorult a fehérkenyér fogyasztás, és egyre népszerűbbek a teljes kiőrlésű és barna változatok, valamint megemelkedett a pékáru iránti kereslet is. Utánajártam, mennyien ismerik a kovászos kenyérsütés módszerét, illetve alkalmazzák azt. A kovász témakörét is körüljártam, mint lehetséges megoldást a gluténérzékenyek számára. Ezen felül alkalmam nyílt két interjút készíteni kovászos pékekkel, akik bevezettek a jelenlegi pékipar titkaiba.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
egyetemi tanársegéd, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: hazai lakosság, kenyér, kenyérfogyasztási szokások, kovász, pékség
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 13. 10:50
Utolsó módosítás: 2020. Aug. 24. 09:57

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet