A desszert kínálat bemutatása az InterContinental szállodában, illetve a különböző ételallergiában szenvedők részére készített desszertválaszték elemzése

Lisoczki Sára (2020) A desszert kínálat bemutatása az InterContinental szállodában, illetve a különböző ételallergiában szenvedők részére készített desszertválaszték elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Lisoczki Sára. A desszertkínálat bemutatása az InterContinental szállodában, illetve a különböző ételallergiában szenvedők részére készített desszertválaszték elemzése projekt munka végleges  (2))).pdf] PDF
Lisoczki Sára. A desszertkínálat bemutatása az InterContinental szállodában, illetve a különböző ételallergiában szenvedők részére készített desszertválaszték elemzése projekt munka végleges (2))).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Összefoglalás, konklúziók, javaslatok Ebben a fejezetben a kutatásaim által levont következtetéseket ismertetem. A kérdőív összeállítása közben, volt egy elképzelésem arról, hogy az adott kérdésekre milyen eredményeket fogok majd kapni. Ezek saját tapasztalataim alapján formálódtak bennem. Meglepő módon, eltérő válaszokat kaptam, aminek örülök hiszen ez volt a lényege, hogy valami újat tapasztaljak meg. A projektmunkám a desszertkínálat elemzése az InterContinental szállodában és a különböző ételallergiában szenvedő részére készített desszertválaszték elemzéséről szól. Értékelve a projektmunkámat. Visszagondolva hosszú út vezetett a végeredmény megalkotásához. A cukrász csapata nagy segítséget nyújtott a munkám során. Nem csak az elméleti tudásom, hanem a gyakorlatban szerzett ismereteim is bővültek. A kérdéseimre is válaszokat kaptam. A szállodában egy jó desszertkínálat megvalósításához, bele kellet látnom abba a folyamatba is, mennyi összetevőnek kell szerepet játszania a tökéletesen elkészített desszerteknél.  Megfelelő előírások betartása, alkalmazása, minőségi alapanyagok felhasználása és egy jó szakember irányítása is sokban hozzájárul ennek a folyamatnak a sikerességéhez. Az évek során sok fejlődésen és változáson ment keresztül a cukrászati kínálat. Jelentek meg új mentes paleo-vegán desszertek, ami nagy sikert és változást jelentett a szállodának. A mentes desszertek népszerűsége és egyedisége teszi igazán különlegessé szálloda cukrászatát. Igaz azt nem említeném, hogy tökéletes desszerteket készítenek, hiszen sosincs olyan, hogy valami tökéletes lenne. A szálloda azon vendégeinek is széles választékot biztosít, akik nem fogyaszthatnak bármilyen desszertet. Ez persze nem egy könnyű feladat, de ezt is teljesíteni tudják. Készítenek minden mentes paleo vegán desszerteket. Nem arra fokuszálnak, hogy egy desszert például csak glutén vagy cukormentesen készüljön el, hanem hogy bármilyen ételérzékenységben is szenved valaki, bátran tudjon fogyasztani a mentes desszertekből. Amit szintén a projektmunkámnak köszönhetek az az, hogy személyesen is része lehettem a desszertek készítésének. A készítési folyamat talán az egyik legfontosabb lépése a tökéletes sütemény létrejöttének. Csapatban kell dolgozni, ahol mindenkinek szerepe van megfelelő működés eléréséhez. Fontos a szaktudás, a pontosság és az egymásra való odafigyelés. Ebből következik, hogyha jól tudunk együtt dolgozni a munka is sokkal könnyebben megy, és a desszertek is megfelelően fognak elkészülni. Saját receptek vagy alap receptek által készülnek a desszertek. A szállodai cukrászat különlegességét, a rengeteg részleg adja meg, ami jelen van, mint például az étterem, ahol a tányér desszertek jelennek meg. Emellett a szálloda bárja is különleges, amit egy cukrászati pulthoz lehet hasonlítani, illetve a nagy mennyiségben készült termékek a bankett részlegekre. Úgy gondolom mindegyik területre sikerült bepillantanom és megtapasztalnom a szálloda egyediségét és magas színvonalát.  A számomra nagyon meghatározó volt, hogy a vendégeik mindig a legfontosabbak számukra, őszintén törődnek velük, mert tudják, hogy a vendégeiknek ez mennyire fontos. Az IHG saját stílusában nyújt valódi vendéglátást, amelynek központjában a szálloda alapvető szolgáltatásai, készségei állnak. Ezek a készségek fontosak és értékesek a valódi vendégélmény nyújtásában. Úgy gondolom, amit elterveztem azt maximálisan meg is tudtam valósítani. Magam sem gondoltam volna, hogy a projektmunkám által ennyi új ismeretre fogok szert tenni. Saját tapasztalataim révén, és rengeteg szakirodalom tanulmányozásával sikerült egy átfogó és tágabb képet kapnom a Budapesti InterContinental desszert világáról.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
egyetemi tanársegéd, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: InterContinental, allergia, allergének, cukrászat, desszertek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Aug. 13. 10:39
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 08. 13:14

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet