A street food, mint minőségi jelenség a gasztronómiában

Szlávecz Viktória (2020) A street food, mint minőségi jelenség a gasztronómiában. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Szlávecz Viktória_2020 Szakdolgozat.pdf] PDF
Szlávecz Viktória_2020 Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

Dolgozatomban a street foodot vizsgálom, hogy helye van-e a minőségi gasztronómiában.Egy új gasztronómiai irányzatot, a street foodot választottam ahhoz, hogy bemutassam, nem feltétlen szükségesek drága alapanyagok, és komplikált konyhai technológiák ahhoz, hogy a fogyasztó minőségi, tápláló ételhez jusson. Ahhoz, hogy ezt a felvetést alá tudjam támasztani, vagy éppen megcáfolni, elsősorban a szakirodalom megismerése nyújtott megfelelő elméleti hátteret számomra. A kutatásom során betekintést nyerhettem különböző korszakok és kultúrák gasztronómiájába és ez által megismerhettem a konyháik jellegzetességét. Számos új és izgalmas információval gazdagodtam, hiszen a szakirodalmakból kiderült, hogy a street food már nagyon régóta jelen van az emberiség életében.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: gasztronómia, innováció, irányzatok, minőség, street food, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Brakszatoriszné Jankó Tímea
Date Deposited: 2020. Jul. 06. 14:16
Last Modified: 2020. Sep. 18. 14:36

Actions (login required)

View Item View Item