A magyar borgasztronómia fejlődése, borok és ételek harmóniája.

Ács Krisztián (2020) A magyar borgasztronómia fejlődése, borok és ételek harmóniája. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Ács Krisztián_LB37XL_TV.pdf] PDF
Ács Krisztián_LB37XL_TV.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban egy napjainkban egyre inkább aktuális témát vizsgálok. A borászatok mellett megjelenő magas színvonalú éttermek megjelenését, létjogosultságát és hogy milyen út vezetett idáig. Emellett vizsgálom még a borok és az ételek kapcsolatát: melyik ételhez milyen bor illik a legjobban és ezek hogyan egészítik ki egymást.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Gancsovné Rossi Krisztina
Belső
Mestertanár, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bor, borgasztronómia, gasztronómia, magyarországi borvidékek, étterem
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Júl. 06. 10:37
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 22. 09:33

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet