Losonczi Veronika Erzsébet (2020) A hungarikumok hatása a magyar imázsképre, a „hungarikumság” intézményrendszerének kialakulása, a szereplőkre gyakorolt gazdasági hatása, és esettanulmány a kalocsai fűszerpaprika példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Losonczi_Veronika_szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatom központi témája, hogy a kalocsai fűszerpaprika példáján keresztül bemutassam, mit is jelent egy termék hungarikummá nyilvánítása, milyen gazdasági előnyökkel és hátrányokkal jár, milyen szabályoknak kell megfelelni. Fontosnak tartom pontosítani, hogy mit is jelent a hungarikum kifejezés, mivel sokszor az emberek tévesen értelmezik, hogy mit is értünk valójában a szó alatt.Vizsgadolgozatomban továbbá szeretném bemutatni, hogy a hungarikum mozgalom honnan indult ki, és milyen fejlődési utat járt be és milyen hattással van és lehet a hazánkról kialakult imázsképre valamint a kalocsai fűszerpaprika történetét, termelését és bemutatom a szegmens aktuális piaci viszonyait..
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Kereskedelem Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | hungarikum, minősítés, márkaépítés, országimázs, védjegy |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Brakszatoriszné Jankó Tímea |
Rekord készítés dátuma: | 2020. Júl. 06. 10:18 |
Utolsó módosítás: | 2020. Szep. 22. 09:36 |
Actions (login required)
Tétel nézet |