Degusztációs éttermek a magyar gasztropiacon, avagy egy új étteremtípus elemzése

Tóth Gergely (2020) Degusztációs éttermek a magyar gasztropiacon, avagy egy új étteremtípus elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Toth_Gergely_IN3EQS_Szakdolgozat.pdf] PDF
Toth_Gergely_IN3EQS_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom lényege olyan étteremtípus keresése ami pénzügyileg is sikeressé teheti egy fine dining éttermet. A szakdolgozatom elején megvizsgálom a csúcsgasztronómia magyarországi történetét, majd elhelyezem az európai gasztrotérképen. Mélyebben megvizsgálom a fine dining világát, és megalkotom a gazdaságilag sikeres modell feltételeit.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Debreceni János
Belső
egyetemi tanársegéd, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Michelin Guide, csúcsgasztronómia, degusztációs étterem, fine dining, kóstoló menü
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Júl. 06. 10:17
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 22. 09:36

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet