Tóth Gergely (2020) Degusztációs éttermek a magyar gasztropiacon, avagy egy új étteremtípus elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Toth_Gergely_IN3EQS_Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatom lényege olyan étteremtípus keresése ami pénzügyileg is sikeressé teheti egy fine dining éttermet. A szakdolgozatom elején megvizsgálom a csúcsgasztronómia magyarországi történetét, majd elhelyezem az európai gasztrotérképen. Mélyebben megvizsgálom a fine dining világát, és megalkotom a gazdaságilag sikeres modell feltételeit.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Michelin Guide, csúcsgasztronómia, degusztációs étterem, fine dining, kóstoló menü |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Brakszatoriszné Jankó Tímea |
Rekord készítés dátuma: | 2020. Júl. 06. 10:17 |
Utolsó módosítás: | 2020. Szep. 22. 09:36 |
Actions (login required)
Tétel nézet |