Ételallergia és intolerancia vizsgálata a vendéglátásban és ennek higiénéje

Pataki Mária Nikolett (2020) Ételallergia és intolerancia vizsgálata a vendéglátásban és ennek higiénéje. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of szakdolgozat_P.M (1).pdf] PDF
szakdolgozat_P.M (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatomban az ételallergia és az intolerancia világát szeretném röviden bemutatni a vendéglátás keretein belül. Szót ejtek az ezzel kapcsolatos higiéniai feltételekről és jogszabályokról is. Sorra veszem a leggyakrabban előforduló allergiákat és érzékenységeket. Két interjú és egy online kérdőív által kapott eredmények is a segítségemre vannak.Kutatásom alatt 4 hipotézisre keresem a választ, melyeket igyekszek megcáfolni vagy éppen alátámasztani.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Magyarné Dr. Horváth Kinga
Belső
főiskolai docens, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: allergia, higiéné, keresztallergia, ételallergia, ételintolerancia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Júl. 06. 09:46
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 22. 09:38

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet