Glutén-és laktózérzékeny fogyasztók nehézségei a vendéglátásban

Vörös Boglárka (2020) Glutén-és laktózérzékeny fogyasztók nehézségei a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Végeleges.pdf] PDF
Szakdolgozat_Végeleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom elkészítésével a célom az volt, hogy megvizsgáljam az általam megkérdezett fogyasztók mennyire naprakészek az allergén élelmianyagokkal kapcsolatban. A táplálékallergiások és táplálékintoleránsok száma egyre gyarapszik, így a vendéglátásnak mindenképpen figyelmet kell fordítani erre a fogyasztói szegmensre. Az előrejelzések szerint ezek a számok egyre inkább növekedni fognak a közeli jövőben. Fontos, hogy a fogyasztók biztonságban érezzék magukat akkor is, ha nem az otthonukban fogyasztanak el egy ebédet vagy vacsorát. Ez úgy teljesíthető, ha a vendéglátóegységek betartanak minden törvényi előírást, és megfelelő információt szolgáltatnak a fogyasztónak.  A vendéglátóhelyek többsége, nem fordít kellő időt és energiát arra, hogy ennek a szűk társadalmi rétegnek a szükségleteit kielégítse.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. habil. Lugasi Andrea
Belső
főiskolai tanár, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gluténmentes, laktózmentes, vendéglátás, ételallergia, ételintolerancia, étterem
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Júl. 03. 12:37
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 22. 09:40

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet