Vörös Boglárka (2020) Glutén-és laktózérzékeny fogyasztók nehézségei a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Végeleges.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatom elkészítésével a célom az volt, hogy megvizsgáljam az általam megkérdezett fogyasztók mennyire naprakészek az allergén élelmianyagokkal kapcsolatban. A táplálékallergiások és táplálékintoleránsok száma egyre gyarapszik, így a vendéglátásnak mindenképpen figyelmet kell fordítani erre a fogyasztói szegmensre. Az előrejelzések szerint ezek a számok egyre inkább növekedni fognak a közeli jövőben. Fontos, hogy a fogyasztók biztonságban érezzék magukat akkor is, ha nem az otthonukban fogyasztanak el egy ebédet vagy vacsorát. Ez úgy teljesíthető, ha a vendéglátóegységek betartanak minden törvényi előírást, és megfelelő információt szolgáltatnak a fogyasztónak. A vendéglátóhelyek többsége, nem fordít kellő időt és energiát arra, hogy ennek a szűk társadalmi rétegnek a szükségleteit kielégítse.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | gluténmentes, laktózmentes, vendéglátás, ételallergia, ételintolerancia, étterem |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Brakszatoriszné Jankó Tímea |
Rekord készítés dátuma: | 2020. Júl. 03. 12:37 |
Utolsó módosítás: | 2020. Szep. 22. 09:40 |
Actions (login required)
Tétel nézet |