Király Evelin Ágnes (2020) A minőségi pezsgőkészítés bemutatása, valamint ennek megjelenése az Etyek-Budai borvidéken. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A minőségi pezsgőkészítés, valamint ennek megjelenése az Etyek-Budai borvidéken.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A témám kutatási kérdéseit a szőlő és a technológia köré alakítottam ki. Szakdolgozatomban azt vizsgálom, hogy ezek az összetevők hogyan befolyásolják a minőséget. A borvidék éghajlata és talaja az az a terroir-ja miatt lehet- e valóban „kis champagne” -nak nevezni. A technológia megválasztása jelentősen befolyásolhatja a minőségi jegyeteket, de akár a termék pozicionálását is. Úgy gondolom számos tényező játszik szerepet ezek megállapításában és ugyanúgy fontos a fogyasztók oldaláról is megvizsgálni ezt a témakört. A kutatási kérdéseimet kiterjesztettem rájuk is. Ennél a csoportnál a választás miértjét kerestem. Minek köszönhető a pezsgőválasztásuk, milyen belső motiváció miatt választanak bor vagy más alkoholos ital helyett inkább pezsgőt. A fogyasztók a minőséget preferálják vagy az ár miatt választanak egy adott terméket. Esetleg egy-egy pincészet pezsgőit ismerik-e vagy a nagyobb pezsgőgyáraktól választanak, figyelve az ár-érték arányt.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Etyek-Budai borvidék, fogyasztók, pezsgő, pezsgőkészítés, technológia |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Brakszatoriszné Jankó Tímea |
Rekord készítés dátuma: | 2020. Júl. 03. 12:17 |
Utolsó módosítás: | 2020. Szep. 22. 09:54 |
Actions (login required)
Tétel nézet |