Kiss Brigitta (2020) Preferenciák a magyarok süteményfogyasztási szokásaiban: mennyiség vagy minőség. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Kiss_Brigitta_Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Kiss_Brigitta_Mellekletek.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (895kB) |
Absztrakt (kivonat)
A cukrászati termékek árai közti különbség nem az eltérő árréseknek köszönhetők, hanem az olcsó alapanyagok használatának. Kutatásom fő témája: a magyarok, ha megtehetik inkább a kisebb, de színvonalasabb süteményeket választják, vagy fontos számukra, hogy eltelítse őket az adott desszert. A cukrászat történeti áttekintése szekunder kutatással történt. Primer kutatásom alapját egyéni interjúk készítése, kérdőíves megkérdezés és egy csoporton elvégzett érzékszervi bírálati teszt szolgáltatta. A legfőbb eredmény, hogy a fogyasztók többségének fontosabb egy sütemény minősége, mint a mennyisége. Azonban a dolgozat rámutat arra, hogy a közízlés még nem alkalmazkodott ehhez, sokan a valódi, természetes alapanyagokból készült desszerteket kevésbé tartják finomnak, mint a kényelmi termékekből készült és adalékanyagokat tartalmazó készítményeket.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | cukrászat, fogyasztói igények megismerése, fogyasztói preferenciák, marketing, élelmiszerfogyasztás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Brakszatoriszné Jankó Tímea |
Rekord készítés dátuma: | 2020. Júl. 02. 15:17 |
Utolsó módosítás: | 2020. Szep. 22. 11:24 |
Actions (login required)
Tétel nézet |