Turisztikai vonzerőhöz kapcsolódó egyéb szálláshely létrehozása, elemzése

Tagscherer Mária Magdolna (2020) Turisztikai vonzerőhöz kapcsolódó egyéb szálláshely létrehozása, elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of turisztikai vonzerohoz kapcsolodo egyeb szallashely letrehozasa elemzese.pdf] PDF
turisztikai vonzerohoz kapcsolodo egyeb szallashely letrehozasa elemzese.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2055. Május 10..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (311kB)

Absztrakt (kivonat)

Jelen szakdolgozatban bevezetésben ismertette a szerző azt a mára evidenciának számító kifejezést, hogy a turizmus dinamikus fejlődésre képes iparág, amely közvetlenül emeli a lakosság életminőségét. A dolgozatban két fő hipotézis lett vizsgálva 1. A repülőtér vonzáskörzetében van még kielégítetlen piaci igény, amelyre megtérülő beruházás indítható. 2. Második hipotézis szerint a magyar nemzetközi repülőtértér vonzáskörzetében a vendégház, mint kereskedelmi szálláshely típus versenyképesebb a panzió szálláshely típushoz képest.A dolgozatot a szerző az elérendő célokból kifolyólag több nagyobb csoportra, összesen hat alább ismertetésre kerülő részcélokra kategorizálta:1. A turizmus fejlesztéspolitika átalakulása, melyek a jelenlegi időszak fejlesztésében elsőbbséget élveznek továbbá ezek hogyan kapcsolódnak össze a szakdolgozatban bemutatandó vecsési kereskedelmi szálláshelyfejlesztés megvalósíthatóságával.2. KKV szektor helyzetének annotációja. A hazai KKV szektor áttekintése megtörténik a dolgozatban.3. A szakdolgozatban a szerző egyik legfontosabb részcéljának tekinthető meghatározni a panzió és a vendégház szálláshely típusok tartalmi különbségeit annak érdekében, hogy a gazdaságossági érvelések a vendégház kontra panzió szálláshely tekintetében a vendégház mellett szólnak-e a választott helyszínen.4. Cél a szálláshely fejlesztés bemutatása. Itt felhasználásra kerülnek a korábbi kutatási eredmények.5. Kereskedelmi szálláshelyfejlesztést megalapozó piaci elemzés részletes megjelenítése. 6. Kutatások megfigyelések, elemzések, számítások, becslések eredményeinek alkalmazásával alátámasztani, hogy a vendégház típusú beruházás az adott tervezett területen megtérülő projekt. A primer és szekunder kutatások során eldőlt, hogy egy vendégház típusú szálláshely beruházást mutat be. A dolgozat tárgyában a vendégház típusú szálláshely üzleti terve is érintve lett. Vecsés volt a választott helyszín, mivel az ingatlan a család tulajdonában, így az már adott. A vállalkozás ezen formájára a nemzetközi repülőtér néhány perces távolsága adta az ötletet. A város beruházás szempontjából számos cégnek adott otthont, ezzel is emelve a település beruházást vonzó további cégek letelepedését. A repülőtér közelsége, és a dinamikusan növekvő utasforgalma bizakodásra ad okot, hogy a vendégház üzemeltetése fenntartható beruházásként lesz jelen a településen. A fejlesztés a Kisfaludy program pályázatán kívül eső beruházás. A dolgozat tárgyában a vendégház típusú szállás-hely üzleti terve is érintve lett. Több célcsoport került meghatározásra többek közt az árérzékeny fiatal turisták, és a lekésett repülő, vagy átszálló utasok is, de targetként az üzleti célú utazók is fókuszba kerültek A beruházók minőségi szálláshelyet kívánnak működtetni. Misszió: elégedett vendég, minőségi szálláshely. Airport Garden, mint márka létrehozása.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Juhász László
Külső
óraadó tanár, Turizmus Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Kisfaludy program, panzió, szálláshely-szolgáltatás, vendégház, üzleti utazó
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Júl. 02. 14:57
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 01. 15:00

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet