Az éttermi arculat és az elvárt szolgáltatásminőség összefüggéseinek vizsgálata

Szücs Henrietta (2020) Az éttermi arculat és az elvárt szolgáltatásminőség összefüggéseinek vizsgálata. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[thumbnail of Az éttermi arculat és az elvárt szolgáltatásminőség összefüggéseinek vizsgálata- Szücs Henrietta.pdf] PDF
Az éttermi arculat és az elvárt szolgáltatásminőség összefüggéseinek vizsgálata- Szücs Henrietta.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (13MB)

Abstract

Az éttermi arculat és az elvárt szolgáltatásminőség összefüggéseinek vizsgálata című szakdolgozat azt taglalja, hogy egy vendéglátóhely arculata mennyiben befolyásolja a betérő vendégek által elvárt szolgáltatás minőségét, az elvárt árszínvonalat és ezek összefüggéseit. Dolgozat az alábbi kutatási kérdésekre keresi a választ:-       A belső tér kialakítása alapján azonosítja-e be a vendég a hely minőségét és árát?-       Belső dizájnnal lehet-e a vendéglátóhely fogyasztói körét szűkíteni? -       A belső tér kialakításának és koncepció egyes elemeinek, - mint például a tálalás - meghatározó szerepe van-e a vendéglátóegységről alkotott vélemény kialakulásában? -       Az éttermek neve alapján megállapítható-e a vendéglátóhelységek koncepciói?A kutatási kérdések vizsgálatát mély interjú és kérdőíves kutatás válaszai segítették. A dolgozat első felében pedig szekunder kutatással vizsgáltam meg a témakört. A dolgozat végeredménye, a kutatási kérdések válaszai az részben elvártól eltérő volt.Dolgozatom elkészítése közben, 2020 márciusában Magyarországon, kihirdetésre került egészségügyi vészhelyzet kényszerűen megváltoztatta a vendéglátóhelyek működést, az emberek külső helyeken történő étkezési szokásait. A szakdolgozatban tárgyaltak a vészhelyzet előtti trendeket, szokásokat vizsgálja, következések is arra az időszakra vonatkoznak.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: arculat - image, belső design, koncepció, szolgáltatás, szolgáltatásminőség
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Brakszatoriszné Jankó Tímea
Date Deposited: 2020. Jul. 02. 14:47
Last Modified: 2020. Sep. 22. 11:51

Actions (login required)

View Item View Item