Az éttermi arculat és az elvárt szolgáltatásminőség összefüggéseinek vizsgálata

Szücs Henrietta (2020) Az éttermi arculat és az elvárt szolgáltatásminőség összefüggéseinek vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Az éttermi arculat és az elvárt szolgáltatásminőség összefüggéseinek vizsgálata- Szücs Henrietta.pdf] PDF
Az éttermi arculat és az elvárt szolgáltatásminőség összefüggéseinek vizsgálata- Szücs Henrietta.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (13MB)

Absztrakt (kivonat)

Az éttermi arculat és az elvárt szolgáltatásminőség összefüggéseinek vizsgálata című szakdolgozat azt taglalja, hogy egy vendéglátóhely arculata mennyiben befolyásolja a betérő vendégek által elvárt szolgáltatás minőségét, az elvárt árszínvonalat és ezek összefüggéseit. Dolgozat az alábbi kutatási kérdésekre keresi a választ:-       A belső tér kialakítása alapján azonosítja-e be a vendég a hely minőségét és árát?-       Belső dizájnnal lehet-e a vendéglátóhely fogyasztói körét szűkíteni? -       A belső tér kialakításának és koncepció egyes elemeinek, - mint például a tálalás - meghatározó szerepe van-e a vendéglátóegységről alkotott vélemény kialakulásában? -       Az éttermek neve alapján megállapítható-e a vendéglátóhelységek koncepciói?A kutatási kérdések vizsgálatát mély interjú és kérdőíves kutatás válaszai segítették. A dolgozat első felében pedig szekunder kutatással vizsgáltam meg a témakört. A dolgozat végeredménye, a kutatási kérdések válaszai az részben elvártól eltérő volt.Dolgozatom elkészítése közben, 2020 márciusában Magyarországon, kihirdetésre került egészségügyi vészhelyzet kényszerűen megváltoztatta a vendéglátóhelyek működést, az emberek külső helyeken történő étkezési szokásait. A szakdolgozatban tárgyaltak a vészhelyzet előtti trendeket, szokásokat vizsgálja, következések is arra az időszakra vonatkoznak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: arculat - image, belső design, koncepció, szolgáltatás, szolgáltatásminőség
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Júl. 02. 14:47
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 22. 11:51

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet