Hulladékmentes ellátási lánc megvalósíthatósága az élelmiszer-kereskedelemben

Berta Zsófia Mária (2020) Hulladékmentes ellátási lánc megvalósíthatósága az élelmiszer-kereskedelemben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of SZAKDOLGOZAT - Berta Zsófia.pdf] PDF
SZAKDOLGOZAT - Berta Zsófia.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatban az élelmiszer ellátási láncok hulladékmentes megvalósíthatóságát vizsgálom. A globalizáció következtében kialakult ma ismert élelmiszer-kereskedelem okozta károk egyre nagyobb méretet öltenek, amelynek egyik megnyilvánulása a hulladékszennyezés. Ezt csak a lánc összes tagjának együttműködésével lehet helyreállítani és egy olyan fenntartható megoldást létrehozni, amely visszaszorítja az erőforrások ilyen szintű pazarlását. A kutatás célja, hogy bemutassa azokat a módszereket, amelyek ezt lehetővé teszik, valamint a jelenlegi kereskedelmi gyakorlat feltérképezésével ezek alkalmazhatóságát vizsgálja.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Lipák Mária
Belső
Mestertanár, Kereskedelem Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ellátási lánc, hulladékmentesség, hulladék újrahasznosítás, körforgásos gazdaság, élelmiszer-kereskedelem
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Júl. 02. 14:37
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 22. 11:56

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet