A gasztronómia, mint turisztikai élményelem szerepe Peruban

Gellén Elizabeth (2020) A gasztronómia, mint turisztikai élményelem szerepe Peruban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A gasztronómia, mint turisztikai élményelem szerepe Peruban.pdf] PDF
A gasztronómia, mint turisztikai élményelem szerepe Peruban.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)

Absztrakt (kivonat)

A kutatásom célja az volt, hogy a Peruba utazó turisták szokásait, motivációit, döntési mechanizmusait megismerjem és ezt összefüggésbe hozzam az adott ország által reprezentált gasztronómiai turizmus sikereivel, élményelemeivel és desztinációs marketingkommunikációval. Kiemelt figyelemmel vizsgáltam, hogy az utazók milyen véleménnyel voltak az ország gasztronómiai értékeiről az utazás előtt, utazás alatt és ez hogyan változott (ha változott) az utazás befejeztével.Manapság a gasztronómiai turizmus iránti érdekeltség megnövekedett. Így, ha egy ország rendelkezik a kellő adottságokkal, hogy kulináris desztináció legyen, akkor érdemes megnézni mit tehet az érdekében, hogy még több szolgáltatást nyújtson ezzel kapcsolatban a turistáknak, és az ország fő attrakciójává alakítsa.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kovács Edina
Belső
tudományos segédmunkatárs, Turizmus Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Dél-Amerika, desztináció, döntéshozatal, fogyasztói igények, gasztronómia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Júl. 02. 13:37
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 22. 12:09

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet