Csákvári Anna Emese (2020) Fogyasztói szokások bemutatása a gasztronómiai turizmus trendjein keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Fogyasztói szokások bemutatása a gasztronómiai turizmus trendjein keresztül.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Kutatásom fő célja a fogyasztói szokások feltérképezése a gasztronómia területén, a kereslet és kínálati oldal vizsgálata, a különböző gasztronómiai trendek ismertetése, azok elemzése hazai és nemzetközi viszonylatban is. Személyes érdeklődés és gasztronómia iránti szenvedélyem hatására választottam a témát, és úgy gondolom turizmus szempontjából is ez egy meghatározó ágazat. Szakdolgozati munkámmal válaszokat kerestem azokra a kérdésekre, hogy milyen tényezők befolyásolják az embereket egy vendéglátóhely vagy szolgáltatás kiválasztásánál, a kínálat szemszögéből milyen szokásokhoz, irányzatokhoz szükséges alkalmazkodni, illetve a programlehetőségek, gasztronómiai rendezvények széleskörű bemutatására is törekedtem. Kutatásommal megcéloztam interjúalanynak több vendéglátót a street food jellegtől a Michelin csillagos étteremig, de a vírus okozta nehézségek eredményeként egy online felmérést is végeztem, mellyel a fogyasztók tapasztalataira, hajlandóságára, szokásaira, tájékozódottságára éleztem ki kérdéseimet. Izgalmas kifejezésekkel, új irányzatok megismerésével, még is a múlt erejével fűszerezett munkám eredményeként érdekes következtetésekre jutottam. Saját tapasztalataim alapján is foglalkoztam például a borturizmus világával, illetve az online kérdőív segítségével kiderült melyek azok a fogalmak, gasztronómiai trendek, amelyekre igény van, népszerű, idegen, vagy nincs nagy érdeklődés iránta.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | borturizmus, fogyasztói szokások, gasztronómia, rendezvények, trendek |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Brakszatoriszné Jankó Tímea |
Rekord készítés dátuma: | 2020. Júl. 02. 13:27 |
Utolsó módosítás: | 2020. Szep. 22. 12:11 |
Actions (login required)
Tétel nézet |