A középiskolai tanulók szemléletformálásának lehetősége az élelmiszer pazarlás témájában

Vári Sándor (2020) A középiskolai tanulók szemléletformálásának lehetősége az élelmiszer pazarlás témájában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Portfólió, A középiskolai tanulók szemléletformálásának lehetősége az élelmiszer pazarlás témájában..pdf] PDF
Portfólió, A középiskolai tanulók szemléletformálásának lehetősége az élelmiszer pazarlás témájában..pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (5MB)

Absztrakt (kivonat)

Több oldala is van ezen tanulmány létrejöttének. Bemutatom benne az élelmiszerpazarlást, amelynek helyét, fontosságát hangsúlyozom a környezetszennyezés szerteágazó világában, illetve mindamellett, hogy érzékennyé próbálom tenni a ma gyermekét az ételpazarlás témakörében, próbálom tudatosítani bennük az esetlegesen a szakmájuk tevékenységéből keletkező ökológiai lábnyom horderejének mértékét. Betekintést nyújtok abba, hogy a környezetszennyező tevékenységeink közül, az ételveszteség és ételpazarlás miért is sorolható a károsító cselekedeteink közé. Feltárom, hogy a középiskolámban milyen módon lehetne a diákokat befolyásolni ezen a téren, mert úgy látom, hogy nem igazán foglalkozunk a környezet és magunk védelmének ezen aspektusával.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Közgazdásztanár mesterképzési szak

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: környezetvédelem, vendéglátás, vendéglátóipar, élelmiszer, élelmiszerpazarlás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Brakszatoriszné Jankó Tímea
Rekord készítés dátuma: 2020. Júl. 02. 12:07
Utolsó módosítás: 2020. Szep. 01. 13:42

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet