Digitális szabad felhasználású hitelezés az OTP Bank Nyr. gyakorlatában

Sándor Petra (2020) Digitális szabad felhasználású hitelezés az OTP Bank Nyr. gyakorlatában. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of Sándor_Petra_2020máj_publikus.pdf]
Előnézet
PDF
Sándor_Petra_2020máj_publikus.pdf

Download (2MB) | Előnézet
[thumbnail of sándor_petra_2020máj_publikus_nyilatkozat.pdf] PDF
sándor_petra_2020máj_publikus_nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (976kB)

Absztrakt (kivonat)

Napjainkban elmondható, hogy a digitalizáció mindenhova utat tört magának. Hitelintézetek esetében kiemeltem fontos, hogy folyamatosan fejlődjenek, minél előbb bevezessék az innovációkat. Bankszektorban kiemelten fontos, hogy a technikai újításokkal a kliensek is maradéktalanul elégedettek legyenek, ezért jó módszer, ha az ügyfelek bevonásával történnek a fejlesztések, ahogy az az OTP Innovációs fiókjában is történik. Záródolgozatom első felében pár hitelfelvételnél előforduló fogalmat tekintettem át, illetve bemutattam a hitelek csoportosításának egyik lehetőségét. A következő részben az OTP Banknál igényelhető szabad felhasználású jövedelemfedezetű hiteleket mutattam be, amelyek a folyószámlahitel, áruhitel, hitelkártya, személyi kölcsön és babaváró kölcsön voltak. Mindegyik hiteltípusnál kitértem az alapvető igénylési feltételekre, a termék hátrányaira, előnyeire és az adott kölcsön tekintetében használható elektronikus ügyintézés lehetőségeire. Külön említést tettem hitelkártyánál a részletfizetési szolgáltatásra, amely jó segítség lehet törlesztési nehézség esetében. Személyi kölcsön esetében külön fejezetben mutattam be a hiteltörlesztési biztosítást, amely akkor segíti a biztosított ügyfelet, ha váratlanul bekövetkezett esemény (pl. munkahely elvesztése) miatt nem tudja törleszteni hitelét. Ismertettem az OTP-nél köthető biztosítási csomagokat. Babaváró kölcsön esetében megemlítettem a törvényi szabályozásokat, a törlesztés alakulását illetve diagramon szemléltettem a házasságkötések alakulását, mivel a babaváró kölcsön bevezetése óta jelentősen megnövekedtek a friss házasságok száma. Végezetül a pénzügyi szolgáltatói piac új belépőiről tettem említést illetve az őket segítő rendelkezésekről. Dolgozatom témájához készítettem egy kérdőívet, melyet két fejezetben használtam fel, hogy kapjak egy képet a másodlagos számlaazonosítók használatáról illetve arról, hogy a start-up cégek által nyújtott szolgáltatásokat illetve a nyílt bankolás bevezetését mennyire tartják biztonságosnak. Végezetül a pénzügyi szolgáltatói piac új belépőiről tettem említést illetve az őket segítő rendelkezésekről. Kutatásom során kiderült, hogy számos lehetőség van már azon ügyfelek részére, akik előnyben részesítik az elektronikus ügyintézést. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a fintech cégek megjelenése a pénzügyi szolgáltató piacon komoly kihívást jelent a hagyományos pénzintézetek számára a nem egyenrangú törvényi szabályozások miatt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Némethné Czaller Zsuzsanna
Belső
főiskolai tanársegéd, Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék, GKZ

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: OTP Bank, banki hitelbírálat, digitalizáció, elektronikus fizetés, elektronikus ügyintézés, hitelezés, lakossági hitelezés, online ügyintézés, szabad felhasználású hitel
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Jún. 17. 18:04
Utolsó módosítás: 2020. Jún. 17. 18:04
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/25665

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet