Állami támogatások rendszere az OTP Banknál Falusi Családok Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK)

Rákosa Gréta (2020) Állami támogatások rendszere az OTP Banknál Falusi Családok Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK). Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of rákosa_gréta_2020máj_publikus.pdf]
Előnézet
PDF
rákosa_gréta_2020máj_publikus.pdf

Download (1MB) | Előnézet
[thumbnail of rákosa_gréta_2020máj_publikus_nyilatkozat.pdf] PDF
rákosa_gréta_2020máj_publikus_nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A hétköznapi ember álmodik, vágyakozik, olyan dolgokra, amelyekre lehet, hogy csak plusz pénz segítségével juthat hozzá. Napjainkban azonban egyre több olyan támogatás van, amelyek segítségével régi álmok valósulhatnak meg.  Dolgozatom témájául választottam az OTP Bank Nyrt.-nél igényelhető állami támogatások szerepét a mai gazdasági életben. Falusi Családok Otthonteremtési Kedvezményéről szerettem volna részletes betekintést nyújtani.  Záródolgozatomban kitértem többek között a szakmai oldalra is, ahol a hitelintézetek kockázatvállalását, a jogszabályok környezeti hatásait, és magát az állami támogatási rendszert mutattam be. Ezután nagy hangsúlyt fektettem a Bank által nyújtott támogatások megismertetésére Családok Otthonteremtési kedvezménye, Áfa visszaigénylés, Akadálymentesített támogatás, a végére azonban a témám legfontosabb elemét hagytam. Ezek mellett részletes leírás tettem az általános igénylési feltételekről és az ügyintézési folyamatokról. Záródolgozatomban arra kerestem a választ, hogy megéri-e az állami támogatások felvétele, ezen belül is a Falusi Családok Otthonteremtési Kedvezménye témakörben vizsgálódtam. A konklúzió végére egyértelműen fény derült az előbb említett kérdésre a válasz. A téma központja a Falusi Családok Otthonteremtési Kedvezménye volt, amelyet egy konkrét példán keresztül is szemléltettem. Azért ezt a példát hoztam, mert nem csak életszerű problémákra mutat rá, hanem rálátásom volt erre az ügyre mikor a gyakorlati időmet a zalaegerszegi OTP Bank fiókjában töltöttem.  Záródolgozatom sikeressége érdekében végeztem esettanulmányt, valamint egy primer kutatást. Kutatásom célja az volt, hogy pontos képet kapjak az „átlag” emberek tudásáról a Falusi Családok Otthonteremtési Kedvezménye témakörben. Dolgozatom elolvasását olyan személyeknek ajánlom, akik érdekeltek lehetnek az effajta támogatások felvételében. Emellett azoknak is, akik nagyobb betekintést szeretnének az OTP Bank Nyrt. támogatási folyamataiba.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Takács Dávid
Belső
főiskolai docens, Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék, GKZ

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK), OTP Bank, bank, banki hitelezés, hitelkockázat, lakáshitelezés, állami támogatások
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Jún. 17. 18:03
Utolsó módosítás: 2020. Jún. 17. 18:03
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/25662

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet