Raktározási rendszer fejlesztése IT támogatással

Lepsényi Tamás István (2020) Raktározási rendszer fejlesztése IT támogatással. Zalaegerszeg Faculty of Business Administration.

[thumbnail of lepsényi_tamás_istván_2020máj.pdf] PDF
lepsényi_tamás_istván_2020máj.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (4MB)

Abstract

Napjainkban az információ szerepe egyre jobban felértékelődik a vállalatok számára. Ráeszméltek, hogy ez az egyre fontosabb tényező nagyban meghatározza az eredményességet és a lehetőségeket a mindennapi működésben. Az információs rendszerek tervezése és megalkotása nem könnyű feladat, viszont nagy hasznot hozhat hosszútávon ennek a területnek a fejlesztése. Szakdolgozatomban bemutattam a cég történetét, fejlődését, majd ismertettem a fontosabb logisztikai folyamatait. A témámként választott raktározási rendszer fejlesztésének célja, az elektródaraktározásban rejlő hibalehetőségek kiküszöbölése volt, az azonosítási rendszer automatizálásának segítségével. A bevezetésre javasolt szoftver RFID azonosítással biztosítja, hogy a manuális adatrögzítés hibáit elkerüljék a jövőben. Feladatomként a jelenlegi elektróda raktározási rendszerben és a gyártás területén összegyűjtöttem a hibalehetőségeket, majd ezek elkerülésére egy új azonosítási rendszer-modul bevezetését terveztem meg. A két javasolt technológia jellemzőinek bemutatása és összehasonlítása után, az RFID rendszer került ki győztesen, a vállalat speciális gyártási folyamatából adódóan. A rendszer megvalósításához bemutattam az általam elképzelt adatbázis tervet, amit részletesen ismertettem, majd megterveztem a hozzájuk tartozó modulokat, valamint az elkészült felületterv használatát is ismertettem. A tervezés során nagy figyelmet fordítottam a felhasználó barát megjelenésre és az egyszerű használat biztosítására. Az új rendszerben a jogosultsági szintnek megfelelően történik a menüpontok elérése. Az új koncepció magában hordozza a továbbfejlesztés lehetőségét, amit fontos szempontnak tartottam, és úgy gondolom ez a rendszerterv megfelelő kiindulási pont lehet ehhez a későbbiekben.

Institution

Budapest Business University

Kar

Zalaegerszeg Faculty of Business Administration

Department

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Gazdaságinformatikus (BA)

Supervisors

Konzulens neve
Konzulens típusa
Assignment, Scientific qualification, Institution
Email
Nagyné Halász Zsuzsanna
Belső
főiskolai adjunktus, Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék, GKZ

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: Mould Tech Kft. (Zalaegerszeg), RFID, azonosítás, információs rendszer, logisztika, raktárlogisztika, raktározás, rendszerfejlesztés, termékazonosítás, vonalkód
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2020. Jun. 17. 18:02
Last Modified: 2020. Jun. 17. 18:02

Actions (login required)

View Item View Item